Västerås nobbar Pelle Fosshaug

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Stjärnan får inget nytt kontrakt

Per Fosshaug, 39, har gjort sin sista match i Västerås SK.

- Han får inte nytt kontrakt, säger klubbens ordförande Karl-Erik Eckemark.

Fosshaug själv har inga kommentarer.

Fosshaug.
Fosshaug.

Vredesutbrottet mot Edsbyn i söndags, då först Petteri Lampinen och därefter Hans Andersson föll offer för Fosshaugs klubba, blev för mycket för VSK.

- Fosshaugs uppträdande stämmer inte överens med klubbens värderingar och syn på etik och moral, säger Karl-Erik Eckemark och erkänner att incidenten påskyndat beslutet.

Samtidigt understryker han att det i första hand är skadeproblemen som gör att VSK bryter.

- Fosshaug genomgick en knäoperation i höstas och var borta länge. En spelare som är så viktig för laget som Fosshaug är kan inte vara skadad så mycket om vi ska satsa på honom.

Västerås valde att använda en klausul i kontraktet som gjorde det möjligt att säga upp avtalet redan i januari. Därefter har klubben fört en diskussion om Fosshaugs vara eller icke vara i klubben. Hans kontrakt sträcker sig månaden ut, och därefter kan han gå till en annan klubb.

Karl-Erik Eckemark tycker det känns tungt att göra sig av med en av svensk bandys stora genom tiderna:

- Vi lär inte hitta någon ny Per Fosshaug. Han har gjort enormt mycket gott för klubben under sina tolv år. Men samtidigt känns det här rätt, det tror jag både Per och jag känner, säger Karl-Erik Eckemark.

Det har varit en svart säsong för Fosshaug som i januari stängdes av efter att ha uttalat hot mot domaren Håkan Sjösten. Efteråt lovade Fosshaug bot och bättring och tog professionell hjälp för att komma tillrätta med sitt häftiga humör.

Men Karl-Erik Eckemark tror inte att sådan behandling gör några underverk.

- I alla fall inte på bara några veckor.

Tre bandyprofiler om Fosshaugs trista slut i Västerås

Peter Ström (sport@aftonbladet.se)

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN