Bara Peterson till semifinal

Publicerad:
Uppdaterad:

Skidor. Teodor Peterson är ende svensk i semifinal i sprinten i skid-VM i Falun.

Calle Halfvarsson och Carl Quicklund räckte inte till i kvartsfinalerna.

Teodor Peterson stakade sig på upploppet till seger i det första kvartsfinalheatet. Nikita Krjukov, Ryssland, och tog den andra direktplatsen.

Calle Halfvarsson fick en bra start i sin kvartsfinal, men blev passerad av ryssen Aleksej Petuchov och tappade i position. På upploppet spurtade även kanadensaren Alex Harvey förbi svensken, och Halfvarsson fick vänta för att se om hans tid skulle räcka till avancemang.

Det såg den ut att göra, ända fram till det sista kvartsfinalheatet där norska bröderna Petter och Tomas Northug drog upp tempot, tog de två direktplatserna och även fick med sig landsmannen Eirik Brandsdal på tid.

– Kände på mig att heatet gick fort, och det gjorde inte vårt, tråkigt. Tyckte jag kände mig piggare än i prologen. Det kändes bättre nu men körde taktiskt dåligt, borde ha kört tuffare för att få en bättre tid. Den första backen sparade jag kraft och inte tryckte på. Lite tråkigt, säger Halfvarsson till SVT.

Carl Quicklund, som fick hoppa in i den svenska VM-truppen när Emil Jönsson fick lämna återbud på grund av skada, gjorde ett imponerade kval men i kvartsfinalen räckte han inte till. Den 23-årige VM-debutanten slutade näst sist i sitt heat, där Üli Schnider, Schweiz, och Ristomatti Hakola, Finland, tog sig vidare.

– Jag är nöjd med prologen. Kom lite dumt till några gånger i kvarten. Jag kom ganska bra på slutet, men det räckte inte i dag, säger Quicklund till SVT.

Den fjärde svensken, Johan Edin, försvann redan i kvalet.

TT

Publicerad: