Klart: Helsingborg säljer Jönsson

avPeO Larsson

Anfallsslöftet klar för tyska Wolfsburg

Bekräftat i dag:

Helsingborg säljer Rasmus Jönsson, 21.

I dag blev anfallaren klar för tyska Wolfsburg.

Helsingborg försvagas ytterligare i guldjakten.

Efter många spekulationer bekräftar HIF i dag att de säljer unge anfallaren Rasmus Jönsson till tyska Bundesligaklubben Wolfsburg.

”Jag är tacksam”

Sedan tidigare i somras har serieledarna sålt mittbacken Marcus Nilsson och landslagsanfallaren Alexander Gerndt, båda till holländska Utrecht. I våras lämnad också Joel Ekstrand HIF för spel i Udinese.

– HIF har betytt mycket för mig, jag har allt att tacka klubben och fansen för min framgång. Att HIF ger mig den här chansen är jag oerhört tacksam för och den är allt för bra att tacka nej till. Det är en av Europas bästa ligor. Jag hoppas att jag i framtiden får chansen att spela för HIF igen, säger Rasmus Jönsson till klubbens hemsida.

HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg:

– Vi får inte glömma att vi lever i den verklighet vi gör. Vår strategi är att utveckla talanger för att sedan låta dem gå vidare i karriären, samtidigt ska vi komma ihåg att vi är en del av näringskedjan i Europa. Vi jobbade hårt för att sälja nu och sedan låta Rasmus gå efter säsongen men det var inte ett alternativ för köparen.

Vem ersätter, HIF?

Med fyra tunga förluster på kort tid fruktar fansen att HIF sålt bort guldet. Men Myllenberg hoppas kunna räkna in en eller ett par spelare till innan onsdag.

– Transferfönstret är fortfarande öppet och vår ambition är att få in ytterligare någon spelare i truppen, försäljningen ger oss ytterligare ekonomiska förutsättningar, både nu och i framtiden.

Ny version följer.

ARTIKELN HANDLAR OM