Stortalangen byter landslag – nobbar Irland

Mick McCarthy: ”Önskar honom lycka till”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Foto: Marc Atkins / Getty Images Europe

Declan Rice är förlorad för det irländska landslaget.

Stortalangen byter nämligen nation – till England.

”Jag anser själv att jag har en mixat nationalitet. Jag har lika mycket respekt för England och Irland och därför är det här beslutet inte enkelt”, skriver han på Twitter.

West Hams mittfältstalang Declan Rice har gått från klarhet till klarhet den här säsongen och spelat 23 matcher i Premier League.

20-åringen är född i London, men har tidigare representerat det irländska landslaget i alla möjliga åldersgrupper. Han har dessutom spelat tre landskamper för Irlands a-landslag (dock inga tävlingsmatcher).

Nu meddelar Rice – som har både engelskt och irländskt blod – att han byter landslag. Efter samtal med Gareth Southgate siktar ynglingen nu på sommarens Nations League-spel med Three Lions.

Det här har varit ett extremt tufft beslut och, för att vara ärlig, ett som jag inte trodde att jag skulle göra vid den här tidpunkten i min karriär”, skriver han på Twitter.

Bad om att bli nobbad

Jag anser själv att jag har en mixat nationalitet. Jag har lika mycket respekt för England och Irland och därför är det här beslutet inte enkelt. Det är någonting jag har kommit fram till efter att ha använt både hjärtan och hjärnan, och det är vad jag själv tror är bäst för mig”, fortsätter han.

I september bad Rice själv om att bli nobbad i den irländska laguttagningen. Redan då hade han planer på att byta landslag. Nu har han informerat den irländska förbundskaptenen Mick McCarthy om sitt beslut.

– Declan ringde mig i dag och sa att han hade bestämt sig för att prova lyckan med England. Jag önskar honom lycka till, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.