”Klart att han inte tycker det är skitkul”

Joel Ekstrand bröt träningen igår - tränade inte i dag

avFredrik Jönsson

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

DUBAI. Joel Ekstrand lämnade onsdagens träning med skada.

Det är oklart hur illa det är.

– Han har en känning i underkropp, där han har haft lite känning förut. Det är egentligen det. Sedan får vi se var det slutar, det är lite tidigt för oss, säger tränaren Rikard Norling.

Joel Ekstrand bröt onsdagens träning, han såg inte glad ut när han försvann från träningsområdet. Försvararen deltog inte alls på torsdagens träning.

Man vet inte hur illa det är med honom.

– Han har en känning i underkropp, där han har haft lite känning förut. Det är egentligen det. Sedan får vi se var det slutar, det är lite tidigt för oss, säger Rikard Norling.

– Det kommer bli några undersökningar, absolut.

”Lite mer känslomässiga”

Ekstrand skrev på för AIK inför 2018. Inför övergången till Stockholmsklubben hade han bara spelat tre tävlingsmatcher på tre års tid. Det blev endast ett inhopp i allsvenskan i fjol, men tanken var att han skulle vara med och konkurrera inför årets serie.

Norling känner med Ekstrand på grund av försvarens historia med skador.

– Det är nog så, det är därför vi är lite mer känslomässiga, säger Norling.

– Han har varit med och kämpat förut, det är klart att han inte tycker det är skitkul. 

”Förra året hade turen i oturen”

Sportchefen Björn Wesström betonar att man inte ska säga för mycket om Ekstrands situation förrän man vet skadans omfattning. Han vill inte kommentera om det kan bli aktuellt med att värva in en ersättare.

– Förra året hade vi turen i oturen att fönstret var öppet, det är en sådan faktor som spelar in hur bra du kan göra ditt jobb. Så länge fönstret är öppet finns det alltid möjlighet att göra någonting, säger Wesström.

ARTIKELN HANDLAR OM