”Det har jag aldrig varit med om tidigare”

51-åringen har prickat in V75 sju gånger – bara i år • Dragit in över sju miljoner

avDaniel Söderbäck

TRAV

Han har prickat in sju rätt på V75 sju gånger i år – och dragit in över sju miljoner kronor.

Senast i lördags då han prickade in två olika system.

– Det har jag aldrig varit med om tidigare, säger 51-årige Joakim Widén.

Under 2016 bjöd den 51-årige IT-säljaren Joam Widén in personer via Facebook för att vara med i hans lag på sajten ATG Tillsammans.

V75-spelare från Lund i söder till Kiruna i norr gick med och Joakim Widén lovade anhängarna en miljonvinst under fjolåret.

Miljonvinsten på en omgång uteblev, men enligt egen utsago spelade han in runt miljonen totalt efter att ha prickat in alla rätt på V75 mellan tio till tolv gånger. Den riktiga storvinsten kom i stället retroaktivt i mars i år.

”Jäkligt häftigt”

3 mars satte hans system ”Widéns 500” alla sju rätt och drog in 5 457 408 kronor. Totalt fick 30 medlemmar i laget vara med och dela på storvinsten.

– Det har kommit mycket sms, mail och skriverier på lagsidan. Flera har redan skrivit att de ska byta bil, det ska köpas Rolex och Breitling-klockor, resor ska bokas. Det är jäkligt häftigt. Det är jävligt kul när man vinner till så många andra, sa Joakim till Trav365 då.

Satte 31 lopp i rad

Men succén slutar inte där. Under året har han prickat in alla sju rätt på V75 sju gånger och spelat in över sju miljoner kronor. Ett tag under mars satte han 31 lopp i rad.

Så sent som i lördags prickade han sjuan igen på båda sina system: ”Widén 500” där varje andel kostade 500 kronor och på ”Widéns Mini”, där varje andel kostade 50 kronor. Totalt spelade han in 1,4 miljoner kronor. På respektive system såldes 48 andelar vardera.

– Att sätta två V75-system samma dag som ger så mycket, det har jag aldrig varit med om tidigare. Den roligaste vinsten var på det lilla systemet som kostade 50 kronor per andel, eftersom det gav så hög procentuell återbetalning, säger Joakim Widén.

”Telefonen gick varm”

Hur har alla anhängare reagerat?

– Det är överlyckliga. Jag hade folk hemma i lördags och min telefon gick varm. Det har varit allt från Messenger, sms och samtal.

Är du Sveriges vassaste V75-tippare?

– Ha ha, nej, det vet jag inte. Men i mars hade jag en bra period då jag satte tre V75:or i rad och satte 31 lopp i rad. Då var jag nog kanske vassast.

”Mitt lilla drag”

På lördag körs V75-omgången på Umåker och trots framgången känner inte Joakim någon speciell press att leverera.

– Nej, nej, nej. Jag känner aldrig någon press, säger han bestämt.

Hur kommer du spika på lördag?

– 7 Disco Volante (V75–6) är min spik. Spår 7 i auto och Ulf Ohlsson som kusk. Det är min magkänsla jag har inför omgången.

Vilket drag bör man inte missa?

– Man bör se upp i V75–1 med 1 Looking Superb och Jomar Blekkan. Jag tror det blir körning mellan Erik Adielsson (Diamanten) och Ulf Ohlsson (Makethemark), och även Robert Bergh lär vara revanschsugen att slå Diamanten med Muscle Hustle. Då tror jag det kan öppna upp för ettan. Det blir mitt lilla drag till fem procent just nu.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75