”Kampanjen för Messi är helt fel”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Ny kritik mot Barcelonas drag: ”Messi ska vara glad”

1 av 3 | Foto: TT
Messi har dömts för skattebrott

Barcelona uppmanade världen att stötta Lionel Messi som dömdes till 21 månaders fängelse för skattebrott.

Nu får den ny svidande kritik.

– Den kampanjen är fullständigt felaktig, säger spanska idrottsförbundets ordförande Miguel Cardenal.

Det var i förra veckan som beskedet kom.

FC Barcelonas argentinske stjärna Lionel Messi, 29, dömdes till 21 månaders fängelse och böter på 19 miljoner kronor för en rad skattebrott.

– Det är samma strukturer som i maffian. Högst upp finns en boss som inte är medveten om vad som händer i organisationen. Leo Messi var inte inblandad i några advokatmöten utan koncentrerade sig att spela fotboll och prestera i matcherna, sa åklagaren Mario Maza.

Ny kampanjkritik

Därefter inledde FC Barcelona en hårt kritiserad kampanj för att stötta Messi.

Klubben uppmanade fans, medlemmar, idrottare och media att skicka in foton där man håller båda händerna öppna under hashtaggen #WeAreAllLeoMessi, för att visa sitt stöd för spelaren.

”Leo, de som attackerar dig attackerar också Barça och vår historia. Vi kommer att stötta dig fullt ut. Tillsammans för alltid”, skrev Barça-presidenten Josep Maria Bartomeu.

Och nu får kampanjen svidande kritik även från högre instanser.

Spanska idrottsförbundets ordförande Miguel Cardenal sågar klubbens beteende.

– Den kampanjen är fullständigt felaktig att göra som en klubb. Om syftet med kampanjen är att visa sitt missnöje över ett domstolsbeslut är det helt fel gjort, säger Cardenal enligt Marca.

”Messi ska vara glad”

Den spanske ordföranden menar att Barcelona bör acceptera domen och att en fotbollsklubb inte ska blanda sig i den rättsliga processen.

– Jag tror att Messi ska vara glad över att leva i ett land med ett utvecklat system för socialt skydd, utbildning och hälsa. Det är rättigheter och en skyldighet för en medborgare, säger Cardenal.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM