”Får inte tänka på kval, då blir det bara ångest”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÖTEBORG. Fyra förluster på de fem senaste matcherna.

Samtliga uddamålsförluster.

– Det gäller att inte tänka på det utan känna att vi har allt att vinna, säger Edwin Hedberg.

Två tunga faktum tyngde ner Röglespelarna efter 2-3 mot Frölunda. Förlustsviten i Scandinavium sitter kvar, inte en seger i Göteborg sedan den 14 mars 1995.

Och, trenden med uddamålsförluster förlängdes med ytterligare en match.

– Klart det är bättre att förlora så än med 0-7. Vi har tagit steg i rätt riktning. Men det där sista lilla saknas, desperationen tar över lite och vi har inte den sista kylan som behövs för den sista passningen eller sista touchen när pucken ska in i mål, säger Edwin Hedberg.

Rögle var ändå nära att bryta båda förlustsviterna. Nära halva den tredje perioden återstod ledde man med 2-1 efter att just Hedberg gett skåningarna ledningen. Men två snabba Frölundamål senare var nästa förlust ett faktum. Ängelholmslaget har nu nio poäng upp till Mora ovanför strecket, som dessutom har en match mindre spelad.

– Jag försöker faktiskt bara kolla på nästa match, det blir jobbigt om man kollar på tabellen alltför ofta.

”Bara ångest där ute”

Tänker ni något på kvalspel redan nu?
– Nej, för fan. Det får man inte göra så här tidigt. Då blir det bara ångest där ute. Men det blir gott med lite julvila nu, få ladda om batterierna.

Cam Abbott berättade på presskonferensen att hans favoritjulmat är hans mormors köttbullar med brunsås. Vad längtar du efter?
– Jag är lite mer avancerad kanske, haha. Vi brukar ha renbog där hemma som alltid är väldigt god. Det är en favorit, det är den jag längtar efter nu.

Du var ett år gammal när Rögle senast vann här...?

– Jag har ju bara varit med i ett och ett halvt år, så det är svårt att svara på varför det blivit så. Men det är ett bra lag vi möter också, det får man inte glömma. Det är inte bara vi som har det svårt här.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!