Bäckis – kung på isen i natt

”Vi fokuserar bara på att vinna”

Foto: Getty Images
Nicklas Bäckström styrde sitt Washington till seger genom att svara för både mål och assist.

Ett mål och en assist.

Och vald till matchens bäste spelare.

Nicklas Bäckström fortsätter att producera och briljera.

– Vi fokuserar bara på att vinna, sa ”Bäckis” efter Washingtons bortaseger (5-2) mot Buffalo.

Bäckströms båda poäng kom i powerplay:

Vid 1-0, i fem mot fyra, sköt svensken pucken mot mål och där framme stod Brooks Laich och slog in pucken för säsongens elfte mål. Då hade bara 1.57 spelats av den första perioden.

Vid 3-0 drygt halvvägs in i den andra perioden, också det i spel fem mot fyra, direktstyrde Bäckström in Viktor Kozlovs passning.

Den 21-årige svensken har nu 42 poäng (11 mål och 31 assist) på 38 spelade matcher och närmar sig toppen av NHL:s poängliga. Däremot blev Washingtons ryske superstjärna Alexander Ovetjkin, 49 poäng (25 mål och 24 assist), poänglös i natt.

– Han är en makalös spelare, men kan förstås inte göra mål i varje match, sa ”Bäckis”.

För en annan Capitals-spelare blev det däremot mål - den första NHL-kassen någonsin.

2-0-målskytten i slutet av den första perioden var Chris Bourque - son till legendariske backen Ray Bourque som bland annat vann Stanley Cup tillsammans med Peter Forsberg i Colorado Avalanche.

– Jag hade tur med att returen hamnade rakt på min klubba. Den kunde jag inte missa. Det är härligt att sätta den där första pucken, sa Chris Bourque vars position - i motsats till pappa - är forward.

Efter nattens 5-2-triumf har Washington nu vunnit nio av de senaste tio matcherna och ligger tvåa i Eastern Conference, nio poäng efter Boston Bruins.

– Vi fokuserar bara på att vinna varje match. Vi vet att vi är där uppe och fortsätter vi bara jaga dem blir det roligt, sa Nicklas Bäckström till AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL