”Paradise hotel”-deltagaren föll sju meter – sitter i rullstol

Fick 40 frakturer: ”Jag har haft änglavakt”

avTorbjörn Ek

Han föll sju meter från en balkong.

Nu sitter ”Paradise hotel”-deltagaren Arvid Stenbäcken, 25, i rullstol.

– Jag fick sy åtta stygn i huvudet och fick typ 40 frakturer i kroppen, säger han.

I våras spelade han in den kommande säsongen av ”Paradise hotel” och hade räknat med en fartfylld sommar.

Men det fick ett abrupt slut på nationaldagsnatten i juni när Arvid Stenbäcken föll sju meter från en balkong. Nu sitter han i rullstol, har sytt åtta stygn i huvudet och återhämtar sig fortfarande från omkring 40 frakturer i hela kroppen.

– Vi hade varit ute och festat hela natten och så kom jag hem och märkte att jag inte hade med mig mina nycklar. Vi försökte först klättra upp till min balkong men det funkade inte. Så kom en granne ut och föreslog att jag skulle klättra ner från hennes balkong i stället, säger han.

Slog sig medvetslös

Men på väg ner klarade han inte längre av att hålla greppet. Han föll sju meter rakt ner i marken och tappade medvetandet av smällen.

– Jag blev medvetslös direkt, jag har inget minne utav fallet. Jag minns bara att min vän panikskriker när jag släpper. Sen vaknade jag på sjukhuset med min familj vid sidan, säger Arvid Stenbäcken.

Han blev kvar på sjukhuset i sexton dagar.

– Först sa de att jag skulle steloperera nacken och operera foten, det var klart och det skulle bara ske. Men sen kollade de mer noggrant på röntgenbilderna och såg att jag klarar mig utan operation för att benen ligger så pass rätt. Jag har haft änglavakt, verkligen, säger han.

1 av 2 | Foto: Johnny Wohlin

Kom i rullstol

Till fredagens pressträff för höstens säsong av ”Paradise hotel” kom han i rullstol och med nackkrage. Den har han tvingats använda sedan han skrevs ut från sjukhuset.

– Det har varit en pärs helt klart. Nu sitter jag i den här rullstolen fram till 29 augusti då jag blir av med plastskenan på foten. Sen blir jag av med nackkragen 6 september om jag förstått allting rätt.

Olyckan blev en väckarklocka för Arvid.

– Absolut. Många tror att om man festar mycket så super man ihjäl sig, men det gör man sällan, utan man super och så gör man nåt jävligt dumt på fyllan och det är det man dör av. Jag måste försöka vända det här till nåt positivt och faktum är att jag har festat hårt de senaste två åren. Det har varit bra att lära sig hantera sina impulser, säger han.

”Paradise hotel” drar igång måndag 3 september i TV3.

ARTIKELN HANDLAR OM