Siffrorna avslöjar: VNL bäst (!)

avPer Bohman

Sågad, utdömd och hånad.

Kritiken har varit skoningslös mot Victor Nilsson Lindelöf i England.

Men enligt nya siffror är svensken Manchester Uniteds bästa mittback.

Victor Nilsson Lindelöf har haft en tuff tid i Manchester United sedan han blev klar för klubben sommaren 2017. Svensken har stundtals varit kraftigt kritiserad i den engelska pressen och aldrig riktigt kämpat till sig en helt ordinarie plats i den pressade tränaren José Mourinhos startelva.

Bäst av alla!

Så sent som i går skrev Manchester Evening News att Nilsson Lindelöf ”riskerar att bli ihågkommen som en jätteflopp”. Men hur rättvis är egentligen kritiken? Sajten Goal.com har jämfört mittbackarna som spelat mest sedan José Mourinho tog över klubben 2016: Phil Jones, Marcos Rojo, Chris Smalling, Eric Bally och Victor Nilsson Lindelöf.

Vilken mittback har egentligen högt vinstprocent?

Nilsson Lindelöf: 69 procent.

Bailly: 67 procent.

Smalling: 61 procent.

Rojo: 55 procent.

Jones: 49 procent.

”Faktiskt mest framgångsrik”

Sajten drar följande slutsats av statistiken: Bailly och Lindelöf borde få fler chanser tillsammans som mittbackar för Manchester United. José Mourinho har dock bara använt mittbacksparet två gånger.

Även om han pekats ut som en svaghet på grund av vissa misstag så är 24-åringen faktiskt den mest framgångsrika mittbacken under de två senaste säsongerna”, skriver Goal.com.

ARTIKELN HANDLAR OM