Kalmar flyttar om – Rydström ny assisterande tränare

Av: Rasmus Hammarström

Publicerad:
Uppdaterad:

Profilen återvänder till A-laget

Henrik Rydström återvänder till den allsvenska fotbollen.

I Barometern bekräftar Kalmar FF på torsdagen att Rydström blir ny assisterande tränare till Peter Swärdh.
– Vi har ett rejält arbete att göra under vintern, säger Rydström.

Kalmar slutade på en 13:e plats i allsvenskan och säkrade kontraktet först i den näst sista omgången. Nu har sportchefen Thomas Andersson Borstam laborerat om i organisationen. Kalmar-profilen Henrik Rydström, 39, blir assisterande tränare till huvudtränaren Peter Swärdh.

– Känslan är att det finns mycket energi i föreningen som vill ut. Nu gör vi en omorganisation och då är det viktigt att man inte tänker att det löser sig. Vi har ett rejält arbete att göra under vintern. Vi måste rannsaka oss själva, säger Henrik Rydström till Barometern.
– Och spelarna får bevisa att jag inte är den mest vältränade i föreningen, haha.

20 år som Kalmar-spelare

Henrik Rydström med över 500 matcher för Kalmar FF, la skorna på hyllan 2013 efter 20 år som spelare i klubben. Han har däremot stannat kvar i föreningen sedan dess.

– Rydström har en erfarenhet som spelare och även som tränare för U17 och U19 så det känns väldigt bra. Han kommer att vara inne i det från första dagen, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

När klubbens gamle lagkapten tar klivet upp, får säsongens assisterande tränare Jens Nilsson en friare roll i klubben. Han blir även ansvarig för klubbens akademi.

Publicerad: