Tillhört fem klubbar – på en vecka

Av: Martin Tolén

Publicerad:

SPORTBLADET

Luke Ridnour trejdades tre gånger på ett dygn

Luke Ridnour
Foto: Foto: TT
Luke Ridnour

Det finns flyttfåglar.

Och så finns det flyttfåglar.

Luke Ridnour har trejdats från Orlando till Memphis till Charlotte och vidare till Oklahoma City innan han nu landat i Toronto – på en vecka.

– Jag har fått en massa meddelanden från familj och vänner som är oroliga. Det är ganska kul faktiskt, säger Ridnour till USA Today.

STOR INTERVJU: Jerebko vill vinna en ring

Luke Ridnour, 34, har rätt tufft att hitta hem just nu.

Och det är lätt att förstå.

Under den senaste veckan har pointguarden tillhört fem(!) olika klubbar i NBA.

Efter att förra säsongen ha tillhört Orlando så blev han trejdad till Memphis för att sedan bli klar för Charlotte som sedan valde att trejda honom till Oklahoma – allt inom loppet av 25 timmar.

Men det har inte direkt stannat där. Nyligen blev han också klar för Toronto. Allt har hänt inom loppet av en vecka. Totalt fem klubbar, varav fyra nya, och han har ännu inte hunnit besöka en enda av de nya klubbadresserna.

– Jag bara skrattar åt det och inser att mitt kontrakt är anledningen till att jag blir trejdad och hur värdefullt mitt avtal är för lag med free agents, säger han till USA Today.

"Var är Waldo?-kopia"

Nu är Luke Ridnour stor på sociala medier där folk driver med honom och alla hans klubbadresser. Den mest populära tweeten har blivit "Var är Luke Ridnour?" som en kopia på populära "Where's Waldo?" och på en bild syns Ridnour med en tröja med alla NBA-lags klubbmärke.

– Jag har fått en massa meddelanden från familj och vänner som är oroliga. Det är ganska kul faktiskt, säger Ridnour.

Till sist, Ridnour har nu tillhört Toronto Raptors i hela fyra dagar. Läge för ett klubbyte?

STOR INTERVJU: Jerebko vill vinna en ring

Publicerad: