Ingen singelsvensk kvar i Stockholm Open

Publicerad:
Uppdaterad:

”Tråkigt för publiken”

Alla svenskar ute. Thomas Johansson förlorade mot Paradorn Srichaphan i kväll.
Foto: Bildbyrån
Alla svenskar ute. Thomas Johansson förlorade mot Paradorn Srichaphan i kväll.

Ingen tennissvensk finns kvar i Stockholm Opens singelturnering.

Thomas Johansson åkte ut i kvartsfinal mot thailändaren Paradorn Srichaphan med setsiffrorna 6–2, 1–6, 4–6.

– Tråkigt för oss spelare och tråkigt för publiken, summerade svensken.

Thomas Johansson såg oslagbar ut i första set. Fjolårsmästaren gick snabbt fram till 4–0 efter dubbla servegenombrott och vann enkelt setet med 6–2.

– Srichaphan kom in på banan och träffade inte anläggningen. Det var totalt värdelöst spel från hans sida, summerade Johansson setet.

När den förstaseedade svensken snabbt gick fram till 0–30 i Srichaphans serve direkt i andra set tänkte han som de övriga i Kungliga Tennishallen, att den här matchen snart skulle vara slut.

– Då kändes det som jag bara skulle lägga locket på genom att få första breaket, men jag fick ju inte det där breaket. Där vid 0–30 i hans första servegame så gör jag en riktig skitretur.

Där och då vände matchen.

Vann åtta av nio game

Att thailändaren, nummer 55 i världen, plötsligt började träffa både boll och anläggning verkade överraska svensken, och Srichaphan vann åtta av de nio följande game. Det enda game Johansson, rankad 14 i världen, fick med sig från andra set var i egen serve då han tvingades rädda tre breakbollar. Srichaphan gick av bara farten fram till 2–0 i avgörande set.

– I tredje set är det svårt när man åker på ett break direkt. Men jag var ändå inte orolig eftersom jag hela tiden var med i hans servegame. Det kändes hela matchen som att jag ändå kunde vinna, sade Johansson.

Svensken slet för att ta tillbaka sin förlorade serve. Två dubbelfel av thailändaren gav svensken två breakbollar till 3–3, men Johansson lyckades inte förvalta de chanserna och förbannade sig själv:

– Gör en kille två dubbelfel i ett game så ska han inte kunna hålla, inte på den här nivån, suckade svensken.

När Srichaphan servade för matchen vid 4–5 gick Johansson fram till 30–0, men thailändaren tog då fyra poäng i följd och avgörande set med 6–4. Det var tredje gången som Srichaphan slagit Johansson, och i alla tre matcherna har svensken tagit första set.

”Jag har svårt för honom”

– Jag har svårt för honom, men i alla matcher vi har spelat så känns det ändå som att jag skulle ha vunnit.

Tidigare på fredagen försvann Jonas Björkman mot Olivier Rochus, Belgien. Det är första gången sedan 2002 – då Srichaphan vann – som ingen svensk finns med när semifinalspelet börjar.

– Tråkigt att Jonas också åkte ut, både för oss själva och för tennispubliken, sade Johansson.

– Av de som är kvar så tror jag inte att Srichaphan vinner, jag tror det står mellan Rochus och amerikanen James Blake.

Lars Markusson/TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN