Wahlgrens pärs inför finalen – pappan inlagd på sjukhus

avJakob Meijer

Bara veckan före Benjamin Ingrossos seger i Melodifestivalen drabbades familjen av ett tufft besked.

Nu berättar de att Hans Wahlgren har varit inlagd på sjukhus.

– Han har legat sex dagar på sjukhus för den här fruktansvärda influensan som härjar överallt, säger Christina Schollin till Nöjesbladet.

På lördagskvällen fick Pernilla Wahlgren jubla över sonen Benjamin Ingrossos seger i Melodifestivalen. Men redan tidigare under dagen hade hon anledning att fira.

Samtidigt som Benjamin Wahlgren haft fullt upp med att göra sig redo inför Melodifestivalen så har Pernillas pappa Hans Wahlgren, 80, varit inlagd på sjukhus i Spanien den senaste veckan. Men nu har han fått komma hem.

Bara timmarna innan lördagens final kunde Pernilla Wahlgren avslöja på Instagram att pappan är på bättringsvägen.

På sjukhus i sex dagar

”Bästa nyheten i dag! Vår älskade pappa , morfar och farfar har fått komma hem från sjukhuset, efter att ha legat inlagd med dropp och syrgas på grund av av Influensa, bronkit och vatten i lungorna. Såå tacksamma och glada att han nu är på bättringsvägen och blir ompysslad hemma av vår kära mor!”, skriver Pernilla Wahlgren på Instagram.

För Nöjesbladet berättar Christina Schollin, 80, som befinner sig nere i Spanien, om makens sjukdom.

– Hans har legat sex dagar på sjukhus för den här fruktansvärda influensan som härjar överallt, och även här i Nerja, säger hon.

– Den är så segdragen, att hålla på och hosta i tre veckors tid, dag och natt, det tar på krafterna. Vi var så glada att han kunde skrivas ut från sjukhuset i går och kunde sitta och titta på Melodifestivalen.

Segerjublet fick dock Schollin stå för.

– Han har tappat rösten. Han kan inte tjoa och hojta och utföra glädjetjut, men jag fick stå för det i stället, säger Christina Schollin.

Hon berättar att maken mår betydligt bättre i dag.

– Men det tar sin tid med den här hostinfluensan. Man får liksom låta det ta den tiden. Nu är han tyst, vilket är ovanligt för Hans Wahlgren, men det måste han för att spara på stämbanden. Annars mår han jättebra, skrattar hon.

Pernilla Wahlgren skickar rapporter

Morföräldrarna är minst sagt stolta över sitt barnbarn.

– Det här är en sån otrolig lycka för oss allihopa i hela familjen. Vi tycker att han är så värd den här segern, säger Christina Schollin som fått kontinuerliga rapporter om Benjamins schlageräventyr.

– Pernilla förser oss med alla kommentarer om Benjamin. Om hur trevlig han är, hur vänlig han är mot alla, och hur tacksam han är för alla som stöttar honom. Det betyder väldigt, väldigt mycket. Han är inte bara begåvad, han är väldigt ödmjuk också.

ARTIKELN HANDLAR OM