Tappa inte hakan – när Bart tar av näsan

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Bart Eastham, 64, har en magnetisk snok

1 av 2 | Foto: SPLASH NEWS
Bert Eastham med näsan på kylskåpet.

Bästa sättet för att inte tappa bort sin näsa? Använd den som magnet på kylskåpet. Det gör cancersjuke 64-årige Bart Eastham med sin näsprotes.

– Min nya näsa har gett mig en ny chans i livet, säger han.

Brittiske Bert Eastham tvingades operera bort sin näsa efter att ha drabbats av cancer i näsan år 2009. Men han behövde inte gå näslös så länge, några månader efter den lyckade operationen hade tekniker med hjälp av bilder på hans bortopererade näsa designat en en näsprotes som matchade perfekt med hans hudton och ansiktsform.

Stod på näsan

Problemet var bara att han alltid var rädd för att tappa bort den dyrbara ägodelen.

– I början hade jag på mig näsan när jag sov, men en natt föll den av och landade i mina tofflor. Så när jag gick upp på natten stod jag på näsan. Jag fick mitt livs chock, säger han till den brittiska tidningen The Sun.

Då fick han idén att låta näsan göra magneterna han köpt som souvenirer på semesterresorna sällskap på kylskåpet.

– Nu för tiden när jag laga mat sätter jag fast näsan på kylskåpet, man vet aldrig när näsan börjar rinna och jag vill inte ha någonting i maten.

Bästa partytricket

Näsan fungerar också som ett perfekt partytrick.

– Om jag går på fest hos vänner sätter jag upp näsan på kylskåpet, det lättar upp stämningen, säger Bert.

– Jag kan knappt vänta tills jag ska ut och flyga och måste passera säkerhetskontrollen, för då måste jag ta av mig näsan – jag är säker på att de inte sett något liknande förut.

Mobbad av allmänheten

Men även om näsprotesen kan vara svår att hålla koll på ibland har den underlättat hans tillvaro betydligt. Innan han fick näsan mötte han obehagliga reaktioner från allmänheten.

– Tonåringar skrek skällsord åt mig på gatan, eller gapskrattade och pekade på mig. Vuxna undvek mig och skyndade sig förbi med med sina barn. Vissa trodde jag hade varit i slagsmål och fick skylla mig själv. Jag kände mig ignorerad och var trött på att folk behandlade mig nedlåtande.

– Men det stoppade mig aldrig från att gå ut, min fantastiska fru hjälpte mig och sa att jag var bättre än dem, så jag lät allmänheten aldrig styra över mitt liv.

Publicerad: