NHL-legendarens son klar för spel i Sverige: ”Han har det vi letat efter”

Av: Jonna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Pappan spelade över 1 200 NHL-matcher.

Nu flyttar NHL-ikonen son till – Sverige.

Ben Hawerchuk, 22, är klar för spel i Hockeyettan.

Pappa Hawerchuk i Flyers.
Foto: Nanine Hartzenbusch / TT NYHETSBYRÅN
Pappa Hawerchuk i Flyers.

Östersunds IK vässar offensiven inför starten i Hockeyettan. På tisdagen presenterades två unga kanadensiska forwards på klubbens hemsida.

Son till NHL-legendar

Bland de två nyförvärven finns den 22-åriga Ben Hawerchuk, son till NHL-legendaren Dale Hawerchuk. Pappan spelade över 1 200 matcher på högsta nivå och avslutade karriären i Philadelphia Flyers.

Dale Hawerchuk dog i cancer tidigare i höstas.

– Ben passar perfekt i den profil vi har sökt. Han är ung och vill utvecklas, åker mycket skridskor och jobbar hårt åt båda håll. Vi tror att han kommer passa med vårat sätt att spela hockey, säger Östersunds sportchef Per Tagesson.

”Riktig vinstlott”

Ben Hawerchuk har under de senaste fem säsongerna representerat det kanadensiska juniorlaget Barrie Colt. Tillsammans med den 21-åriga landsmannen James Hamblin, utlånad från Edmonton Oilers, hoppas nu Östersund att att man fått in de spetsspelare man varit på jakt efter.

– Vi får se hur länge James stannar här. Han kan gå tillbaka om säsongen startar där borta. Det är i dagsläget väldigt osäkert att den gör det och om säsongen i Nordamerika inte kommer igång så kan det visa sig vara en riktigt vinstlott, säger Per Tagesson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN