Vittnade mot gänget – tvingades lämna allt

PODD ”De är livrädda för hämndaktioner”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Rickard lever med sin familj på ständig flykt, livrädd för att hittas av ett kriminellt MC-gäng.

En kväll i februari 2019 stod tre män från MC-gänget Satudarah utanför familjens dörr. Inför sina barn så misshandlades Rickard och fördes iväg i en bil där misshandeln fortsatte.

Men MC-gänget hade tagit fel person och efteråt så valde Rickard att vittna mot männen. De dömdes senare till fängelse för bland annat människorov. Sen dess har Rickard och hans familj levt i ständig skräck för att bli hittade av gänget. De har därför tvingats flytta nio gånger på två år.

Aftonbladets redaktion 200 sekunder har träffat Rickard och hans familj och granskat det svenska vittnesskyddet. Vem bär ansvaret för att de som vittnar faktiskt får det skydd de behöver? Det här och lite till tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäster: Katarina Norrgrann och Robert Aschberg, reportrar på 200 sekunder.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE