Här tar ”Skam”-stjärnorna farväl av den älskade serien

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:

NÖJE

Nu tar ”Skam” slut.

På tisdag sänder SVT det sista avsnittet av den populära norska serien.

Under fredagen tog stjärnorna bakom serien farväl.

– Det var väldigt tråkigt att spela in det sista avsnittet. Jag tittade mig omkring och såg på människorna som jag arbetat med i två år. Jag grät massor, säger Ulrikke Falch, som spelar Vilde, till NRK.

1 av 12 | Foto: Bendiksby, Terje / TT NYHETSBYRÅN

Det blev fyra succésäsonger. I kväll visar NRK norska serien ”Skam” för sista gången. På tisdag är det dags för de svenska tittarna att ta avsked av Sana, Noora, Vilde och alla de andra ungdomarna på Hartvig Nissens gymnasium – då sänder SVT det sista avsnittet.

På fredagen hölls en avslutningsfest i Oslo för alla som står bakom serien.

– På sista inspelningsdagen var det mycket tårar och skratt. Det var väldigt sorgligt att se allihopa för sista gången tillsammans på det sättet, säger Marlon Valdés Langeland som spelar Jonas till VGTV

”Jag grät massor”

Ulrikke Falch, som spelar Vilde i serien, håller med om att det känns sorgligt att ”Skam” har fått ett slut.

– Det var väldigt tråkigt att spela in det sista avsnittet. Jag tittade mig omkring och såg på människorna som jag arbetat med i två år. Jag grät massor, säger hon till NRK.

”Skam” har blivit en världssuccé. Bara i Sverige har den streamats över 22 miljoner gånger. Och även Kina suktar över serien, där sex miljoner kineser har sett ”Skam” trots att landets censurregler inte tillåter att den visas på kinesisk tv.

Ska in i militären

Under seriens första säsonger har tittarna fått följa huvudpersonerna Eva, Noora, Isak och Sana i tur och ordning och fått ta del av deras situationer med skola, kärlek, bråk, sex, sprit, vänskap och fest.

– Jag har lärt mig mycket om mig själv. Jag hade aldrig hållit på med skådespeleri innan, men Julie (Andem, som regisserar ”Skam” reds anm.) är ett geni och tog fram sidor jag inte visste att jag hade, säger Iman Meskini, som spelar Sana, till NRK.

Men vid sidan av framtida planer på en fortsatt skådespelarkarriär, vill Iman Meskini även testa på något helt annat:

– Nu ska jag in i militären. Det är det jag fokuserar på, säger hon till Aftenposten.

Klockan 23.30 på lördagskvällen publiceras det sista avsnittet av ”Skam” på NRK:s hemsida. I Sverige sänds det sista avsnittet tisdagen den 27 juni på SVT Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE