Engvall: ”Varit nervöst och jobbigt”

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

1,5 månader av nagelbitande.

Gustav Engvall tvingades följa Djurgården från England – och led.

– Det har varit nervöst och riktigt jobbigt att se Djurgårdens matcher på tv, säger anfallaren som återigen är tillbaka i Stockholm.

Gustav Engvall har åkt i skytteltrafik mellan Bristol i södra England och Stockholm det senaste året. Han har varit utlånad, tillbakakallad, utlånad och tillbakakallad. Efter succévåren med Djurgården i allsvenskan (sju mål) fick han häcka i Bristol under knappt en och en halv månad i väntan på besked om framtiden.

– Jag har tittat på alla Djurgårdens matcher. Det har varit nervöst och riktigt jobbigt att följa laget från tv:n. Det var rätt onödiga veckor i England.

Mådde som sämst under MFF-matchen

När mådde du som sämst?

– När vi mötte Malmö hemma. Vi spelade så bra, allt stämde – men vi satte inte lägena. Det kändes verkligen som att vi skulle kunna ha löst det.

Sista dagarna i Bristol fick han sällskap av en landsman. Vårens poängkung i allsvenskan, Niclas Eliasson, skrev på för klubben.

– Ja jävlar. Han frågade om klubben och jag sa: "Om de ska satsa på dig – kör!". Han kom hit och vi hann väl hänga en kväll. Jag försökte ju berätta allt jag visste om klubben så snabbt jag kunde, för jag förstod ju att jag snart skulle lämna, säger Engvall.

”Sådär att lämna Eliasson ensam”

Kort därefter fick Engvall klartecken om en återkomst till Djurgården.

– Sen fick jag lämna kvar honom ensam. Det kändes sådär men han klarar nog sig bra. Men självklart hade han väl gillat att ha en svensk där och snacka med.

Kände du dig säker på att Bristol skulle låna ut dig igen?

– Absolut inte. Bristol hade skadade anfallare och hade inte köpt någon ny. De har ju sett min fina statistik från allsvenskan också. Men jag sa att jag ville ha en full säsong med Djurgården och så blev det.

Engvall start med all sannolikhet i det Djurgården som åker till Norrköping för söndagens allsvenska toppmöte.

– Nu ska vinna mycket under hösten.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM