”Varit väldigt mobbad – mår verkligen uselt”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

HOCKEY

Linus Söderström tog HV71 till SM-final.

Nu berättar succémålvakten, som sedan han var sju år fått diagnosen adhd och asperger, om den tuffa uppväxten.

– Jag har varit väldigt mobbad av vissa lagkamrater, säger han till C More.

Foto: TT

Linus Söderström, 20, har gjort succé i HV71.

Efter att inte ha fått chansen i Djurgården flyttade den förre JVM-målvakten till Jönköpingsklubben som han nu lett till HV71:s första SM-final sedan 2010.

Men nu berättar den 20-årige målvaktstalangen om en annan kamp.

Den vid sidan av isen under sin uppväxt då han var mobbad.

– Jag gick ut med det här för att jag insåg själv att om man spelar på den här nivån måste man ta ansvar som en förebild och som ett ansikte för ishockeyvärlden. Att det inte handlar om mig, det handlar om alla andra. Jag vet själv hur dåligt man kan må och hur liten man kan känna sig. Hur mobbad man kan bli av hockeylagkamrater som jag har varit i väldigt många år, säger Söderström till C More.

”Mår verkligen uruselt”

Sedan sju års ålder har HV71-målvakten varit diagnostiserad med adhd och asperger. Söderström själv väljer dock att kalla diagnoserna för särbegåvningar och inte sjukdomar.

– Jag har hört många som säger att om man har adhd eller aspergers så har man en sjukdom. Ett steg i rätt riktning för samhället är att i stället börja se det som en särbegåvning

– Jag har varit väldigt mobbad av vissa lagkamrater. Man mår verkligen uruselt och jag kände att det finns folk där ute som inte har någon tro på sig själv ”det här går inte”. Jag har också varit där det är väldigt mörkt, men jag hade min familj som hjälpte mig att hitta glädjen i att spela ishockey. Jag hoppas att andra personer där ute, unga som har det jobbigt, kan känna att de kan köra på. Man får aldrig sluta tro på sig själv.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!