Pontus Tidemand slåss om segern i Tysklands VM-rally

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Pontus Tidemand slåss om segern i Tysklands VM-rally
Foto: Skoda Auto
Pontus Tidemand slåss om segern i Tysklands VM-rally

Pontus Tidemand jagar VM-titeln.

Och det går enligt plan.

Han är tvåa i Tysklands VM-rally.

På söndag kan han säkra VM-titeln i WRC2 och tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson har han inlett Tysklands VM-rally starkt. Han ligger tvåa efter den första dagens sju specialsträckor.

– Allt går helt enligt vår plan och vår strategi håller än så länge så jag kan inte annat än vara nöjd med dagen säger Pontus Tidemand.

– Det har inte varit helt lätt i de här förhållandena med omväxlande väder och blöt lera och torra vägar om vartannat, men jag gillar det.

Pontus Tidemand slåss om segern i Tysklands VM-rally

Under fredagen körde de tävlande på smala vägar genom vndistrikten kring Mosel, men i morgon lördag väntar en helt annan utamaning, då kör förarna sträckor i militärområdet Baumholder med Panzerplatte och de fruktade stenblocken "hinkelstein".

– Bilen går perfekt och teamet och Jonas gör ett kanonjobb så det flyter på problemfritt och vi har inte behövt ta några större risker., säger Tidemand som är 5,8 sekunder från ledningen.

– Vi är bara några sekunder bakom vår teamkompis men har trots allt ett mästerskap att se efter så vi får se hur vi tacklar morgondagen. Jag ser hursomhelst fram emot det.

Emil Bergkvist hade problem med bilen och ligger på plats 14, lite mer än fem minuter efter ledningen.

– Det har inte alls gått bra i dag, säger han.

I WRC leder Ott Tänak, Estland, 5,7 sekunder före Andreas Mikkelsen, Norge och 28,2 sekunder före Thierry Neuville, Belgien.

Publicerad: