Trotz tillbaka – nollade sitt mästarlag

avJarkko Päiväniemi

Publicerad:
Uppdaterad:

Mästarcoachen Barry Trotz återkom till Washington i natt.

Han blev högljutt hyllad, men tystade sedan fansen i Capitol One Arena.

Trotz nya gäng New York Islanders vann nämligen med 2–0 och tog över förstaplatsen i Metropolitan division.

– Islanders är min framtid, säger Trotz.

I juni vann Washington Capitals för första gången Stanley Cup. Barry Trotz var mannen som ledde stjärnorna Alex Ovetjkins och Nicklas Bäckströms till den historiska triumfen.

Efter succésäsongen lämnade 56-årige Trotz överraskande mästarklubben och flyttade 44 mil norrut till New York.

Och vilken start han fått i det bottentippade Islanders som bland annat blev av med lagkaptenen och superstjärnan John Tavares i somras.

Foto: Gene J. Puskar / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Barry Trotz i Islanders bås.

”Nära den känsliga sidan”

I natt var Trotz för första gången tillbaka i Capital One Arena. En bit in i den första perioden blev den populäre coachen hyllad med en knappt två minuter lång video och en stående ovation.

– Jag försökte att inte titta så mycket eftersom jag var nära den där känsliga sidan av mig själv... det var så bra gjort och jag uppskattar Caps för det, sa Barry Trotz till Washington Post efteråt och tillade:

– Men att vinna en cup har inte påverkat mig alls. Det är en del av det förflutna och jag tittar inte bakåt. Jag tittar in i framtiden och framtiden är med Islanders.

Bara 19 Caps-skott

Visst såg det ut som att Islanders också har en ljus framtid. För laget vann nollade mästaren och fick fansen att tystna.

Efter två mållösa perioder satte Josh Bailey och Cal Clutterbuck varsin puck i nät och målvakten Thomas Greiss räddade de blott 19 skott som Washington avlossade.

I och med segern passerade Islanders just Washington – med fyra raka förluster – samt Columbus (1–4 mot Montreal) i tabellen och leder nu Metropolitan division.

Montreal fortsätter också att överraska. I natt blev 4–1 borta mot Columbus efter två mål vardera av Tomas Tatar och Joel Armia (båda i tom kasse).

Ottawa skrällde också med samma siffror, 4–1 borta mot Carolina. Här inledde Magnus Pääjärvi målskyttet – hans fjärde för säsongen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM