Sportchefen: ”Har inte hört något om det”

Osäkert om superhästen Readly Express kommer till start i Elitloppet: ”Det får vi se...”

avErik Pettersson

1 av 3 | Foto: Kanal75
Tvingas Solvalla riva biljetten?

Solvallas kan gå miste om deras största dragplåster till Elitloppet, svenske superhästen Readly Express.

Men banans sportchef är lugn.

– Jag har pratat med Timo och har inte hört annat än att han ska starta, säger Anders Malmrot.

Det var i onsdags som stortränaren Stefan ”Tarzan” Melander eldade upp Elitloppstemperaturen ett par grader genom att döma ut svenske förhandsfavoriten, Readly Express, chanser att överhuvudtaget medverka i Elitloppet.

– Nu tror jag inte att Readly Express kommer till start sista söndagen i maj. Timo Nurmos brukar ha koll på grejerna och tiden är för kort. För mig är det omöjligt att han kan gå två heat då utan att ha startat på så länge och ännu inte är anmäld till lopp, skrev han i sin krönika i Expressen.

”Om han inte är färdig, så...”

Många väntade bara på att Readly Express, som inte startat sedan segern i Prix d’Amérique i slutet januari, tränare Timo Nurmos skulle kontra med att ”Tarzans” analys bara var spekulativ och utan grund.

Vad som hände? Nurmos höll med sin tränarkollega.

– Han har också haft hästar som betäcker och vet att man inte kan träna riktigt. När han kommer i form får han starta. Om det är innan Elitloppet eller efter, det får vi se. Om han inte är färdig så kommer han självklart inte att starta i Elitloppet. Han måste vara i form, sa Nurmos i V86 Direkt.

”Vore konstigt att vara det”

Solvallas sportchef Anders Malmrot jobbade under banans onsdagstävlingar och har ännu inte tagit del av Nurmos uttalanden när Trav365 ringer.

– Jag fick något sms om det. Jag har pratat med Timo och inte hört annat än att hästen ska starta. Så länge jag inte hör annat från honom så litar jag på det.

Så du är inte orolig i nuläget att den största svenska stjärnan kan missa Elitloppet?

– Nej, det vore konstigt att vara det. Jag har så många andra att fundera över just nu. Som sagt, så länge jag inte hör annat får jag utgå från att han kommer till start.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Elitloppet

Solvalla

Hästar