Finske stjärnan förlänger med Färjestad

avAdam Borg

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Jesse Virtanen stannar i Färjestad.

Trots intresse från flera andra klubbar har finländaren skrivit på för ytterligare två säsonger i Färjestad.

– Vi hade stora förhoppningar på Jesse, och de blev helt klart infriade, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Jesse Virtanen värvades till Färjestad inför förra säsongen från Lukko i finska ligan. Finländaren imponerade också under sin debutsäsong i SHL. Under säsongen noterades backen för totalt 32 poäng. Nu är Virtanen klar för en fortsättning i klubben.

– Vi hade stora förhoppningar på Jesse, och de blev helt klart infriade, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Färjestad var tidigt ute och erbjöd en förlängning för Virtanen. Efter betänketid och intresse från andra klubbar har nu 26-åringen skrivit på ett kontrakt över två säsonger.

– Nu har han gjort ett år här med allt vad det innebär och jag tror att vi kommer att få tillbaka en ännu bättre Jesse till nästa säsong. Att han sedan har valt att tacka nej till andra ligor och klubbar för att stanna hos oss säger också något om att han trivs bra hos oss, och trivs man på jobbet brukar det avspegla sig på prestationen.

”It’s a happy place”

Virtanen själv menar dock att det inte var speciellt nära med någon annan klubb.

– Det fanns några andra intressenter, men det var aldrig nära. Karlstad och Färjestad var förstavalet och både jag och min fru trivs ypperligt i Karlstad. Det blir också enklare för oss att komma tillbaka nu när vi känner folk i och omkring laget. Inget är nytt längre utan det känns bara bra och det ska bli kul att återvända efter sommaren. It’s a happy place, säger Virtanen.

ARTIKELN HANDLAR OM