Klart: Sundsvall värvar Iniesta – kan spela mot AIK

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Joel Cedergrens Sundsvall förstärker med ytterligare två spanjorer.
Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
Joel Cedergrens Sundsvall förstärker med ytterligare två spanjorer.

Sundsvall fortsätter sin succéartade spanska satsning.

Två nya spanjorer är klara för klubben.

– Vi har väldigt höga förhoppningar om att avsluta säsongen på ett bra sätt, säger David Haro Iniesta till Sundsvalls Tidning.

Nej, det är alltså inte den Iniesta det rör sig om. Men de båda spanjorerna har förvisso en del likheter. Båda spelar som offensiva mittfältare, och mäter runt 170 centimeter på höjden.

”Viktigt med flera spanska spelare i laget”

Sundsvalls nyförvärv, 27 år gammal, får dock anses oprövad, även om han senast kommer från Reus Deportiu i den spanska andradivisionen. Där svarade han för ett mål på 25 matcher den senaste säsongen.

– Det är mycket viktigt att vi är här med fler spanska spelare, välkomnandet blir enklare i och med att de pratar vårt språk och kan översätta. Vi har väldigt höga förhoppningar om att avsluta säsongen på ett bra sätt, bättre än de ligger till nu, säger Haro Iniesta till Sundsvalls Tidning som var först med att rapportera om de nya rekryteringarna.

Vill inte jämföra sig med storstjärnan

27-åringen vill inte jämföra sig med sin namne Andrés.

– Nej, nej, nej. Inte alls.

Den andra förstärkningen spelar längre ner i banan. Pol Moreno är mittback och har skrivit på för två och ett halvt år med Medelpadslaget.

– Jag är väldigt glad och väldigt nervös eftersom allt är nytt, allt är annorlunda och känner mig nervös över hur det kommer att bli, säger han.

Vill ha spelarna klara mot AIK

Sundsvalls ambition är att båda spelarna ska finnas tillgängliga redan till helgens match mot AIK, men ingen av de kommer i så fall att spela från start.

– Det är av respekt för andra spelare som har gjort det bra, så kommer det inte bli. Men är de spelklara så är de med på bänken, säger tränaren Joel Cedergren till Sundsvalls Tidning.

Sedan tidigare spelar spanjorerna Carlos Moro Gracia, Juanjo Ciercoles och David Batanero i klubben. Den sistnämnda har varit en stor succé och ryktas dra till sig intresse från utländska klubbar.

Publicerad: