Nike attackerat av Twitterstorm

Av: TT, TT-Sportbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Efter att Nike valt att ha den kontroversiella tidigare NFL-spelaren Colin Kaepernick som ett av företagets ansikten utåt har sko- och klädtillverkarens aktie fallit med 3 procent i tisdagens inledande handel på New York-börsen.

Kursfallet har föregåtts av krav på bojkott av Nike på grund av valet att ha Kaepernick som fixstjärna i 30-årsjubileumet för "Just Do It"-kampanjen.

På sociala medier har människor också visat sitt missnöje genom att tända eld på skor och kläder från företaget.

Kaepernick väckte starka känslor när han som storstjärna i det amerikanska fotbollslaget San Francisco 49-ers knäböjde när nationalsången spelades i en protest mot rasism.

– Vi anser att Colin är en av de mest inspirerande idrottarna i den här generationen, som har använt sportens kraft för att hjälpa till att ta världen framåt, säger Gino Fisanotti vid Nike, enligt ESPN.

I måndags publicerade Kaepernick en svartvit bild på sig själv på Instagram med logotypen för NFL och citatet: "Tro på något. Även om det innebär att du offrar allt".

Efter publiceringen av Instagram-inlägget har tiotusentals inlägg gjorts på det sociala nätverket Twitter med hashtaggen #NikeBoycott.

På sociala medier sprids även filmer där människor eldar upp kläder från Nike.

Foto: Marcio Jose Sanchez / TT / NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN