Idol

PRESENTERAS AV

Här är formkurvan inför fredagsfinalen i ”Idol”

avMalin Collin

I morgon är det dags för säsongens andra fredagsfinal i Idol.

Veckans utmaning är ”Hits på svenska” och under dagen har deltagarna repeterat för fullt.

Nöjesbladets Idol-reporter Malin Collin har tagit tempen på idolerna - här nedanför kan du läsa domen.

Moa Lignell, "Vem ska jag tro på" - Thomas Di Leva

Låten tar fram den klang i rösten som Moa gjorde succé med i sin audition. Sången är felfri men själva framträdandet trist. Moa står still på scenen från början, men med lite coachning börjar hon ströva planlöst över scengolvet.

Ljummen
 

Denise Azemi Brasjö, "Från och med du" - Oskar Linnros

Det är tydligt att Denise vill lämna juryns dansbandskommentarer från förra veckan bakom sig, men rösten imponerar inte. Det låter ibland falskt på de höga tonerna och låten kräver mer attityd. Satsar hon på det är hon tillbaka i leken.

Kall
 

Olle Hammar, "17 år" - Veronica Maggio

En soulig låt som denna och Olles röst är som Prins Daniel och Victoria på bröllopsdagen - kungligt bra. Det märks att han är fullständigt bekväm i låten och han rör sig självklart på scen. För första gången i år kommer Olle helt till sin rätt.

Het
 

Linni Barrsjö, "Om sanningen ska fram" - Eric Amarillo

Det är givetvis ett obegripligt låtval. En tjatig sommarhit som inte tar vägen någonstans, landar i ett sömnpiller med Linni bakom micken, trots att hennes röst låter fin. Texten sitter inte ännu men det kanske barnfamiljerna bara ska vara glada över.

Ljummen
 

Amanda Persson, "Utan dina andetag" - Kent

Låten är känslosam, men scenspråket - som brukar vara en av Amandas största tillgångar - fallerar. Rösten är däremot perfekt och varenda känsla i låten förmedlas. Om hon vågar släppa mikrofonstativet i morgon är hon livsfarlig.

Het
 

Robin Stjernberg, "Alla vill till himmelen men ingen vill dö" - Timbuktu

Liza Minelli lämnar Broadway och blir renskrubbad hiphopare utan förorts-kredd, med kepsen käckt på svaj. Robins absolut starkaste kort – rösten - slarvas bort totalt. Tyvärr har han inte riktigt hiphop-dansen i blodet, om vi säger så. Proffsigt men trist.

Kall
 

Molly Pettersson Hammar, "Satan i gatan" - Veronica Maggio

Det är alltid farligt att göra en låt som snurrar som bäst på radion just nu, utan att nosa på karaokemicken. Mollys röst låter för första gången falsk på vissa ställen, men ibland sprakar det till och hennes ljuva stämma blir självklar igen.

Ljummen
 

André Zuniga-Asplund, "Lilla lady" - Daniel Adams-Ray

André växlar mellan att kravla nere på huk och aerobics-hoppa på scenen med ett finger i luften. Men sången sitter perfekt och trots att energin kanske skulle må bra av att tonas ner är han väldigt stabil på scen.

Het
 

Amanda Fondell, "Det hon vill ha" - Christer Sandelin

Sandelins låt går rakt igenom "Så mycket bättre"-centifugen via Plura och landar i Amandas version. Hon är en charmig knasboll med en unik och säregen röst. Och hon gör låten mycket roligare än vad den någonsin har varit.

Het
 

Emil Elton, "Jag är en vampyr" - Markus Krunegård

Emil cementerar bilden av sig själv som kommersiell indiekille. Men det är hans bästa prestation hittills. Den tidigare svajiga rösten funkar och hans spattiga valpighet matchar låten. Sveriges pandaflickorna kommer att hitta sin favorit i morgon.

Ljummen

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol