Micke Nybrinks om helgens V75

TRAV

Kungen heter Rite on Track

Bästa hästen vann, sa Jörgen Westholm.

Ingen sa emot.

Rite on Track slaktade ledande Smoot Moves, bjöd favoriten Jocose på luckan men höll ändå undan skitlätt.

Kul – Westholm vågade och vann Kungapokalen.

De andra, Jocose, Smooth Moves och Bertuzzi, svek eller avslöjandes – välj själva – men bra var det fasen inte. Det förtar ändå inte Rite on Tracks insats; han gjorde allt själv och just nu finns det ingen fyraåring som är bättre.

Rite on Track är kungen. De andra får åka hem och träna.

Det gillade inte min polare

Tre hästar skulle göra upp i Drottning Silvias Pokal, V75-1, och starten avgjorde allt. Erik Adielsson och Lotuschic svarade ganska lätt ut storfavoriten Joy Ås första 150 och Björn Goop gav snabbt slaget förlorat – det blir sällan idiotkörning mellan de här två grabbarna.

Sen var det kanske lite oväntat att Goop gled ner i rygg på ledaren, i det läget gav han ju upp loppet, men så blir det när andrapriset är 472 075 kronor.

Han har min fulla förståelse men min kompis som spikat var inte fullt lika överseende?

När sedan utvändiga Flicka Kronos pullat klart i dödens 200 kvar kom luckan för Joy Ås och plötsligt insåg vi att det kunde bli strid. Luckan borde ju inte ha kommit.

Men Adielsson visade iskyla, det är sällan man ser såna här delikatesser, när han lät Patricia du Ling, för ett ögonblick, passera.

– Äsch, jag var säker på att vi skulle köra ifrån henne sista 200, sa Adielsson i vinnarcirkeln där han också meddelade att bästa hästen vann.

Och bästa kusken, skulle jag vilja tillägga. Det där var en maxstyrning.

Tursam favoritseger

Flytet fortsatte för Adielsson i V75-2 där han lite klantigt körde fast sig i tredje inner med brakfavoriten Fergel och såg ut att få nöja sig med andrapriset när Colombian Necktie galopperade strax före mål.

Själv hade jag alla i loppet och man kan fråga sig varför det aldrig skräller då, varför är det alltid favoriten som halkar in på ett bananskal?

Vad gjorde konkurrenterna?

Guld, V75-3, var bara roligt för oss som hade spikat Robinson Starlight som ledde varje meter och naturligtvis var skyldig att vinna efter 1.15,5 första 1?000. Frågan är bara vad konkurrenterna sysslade med – inte var det tävling i alla fall.

Alabama bombade till spets i lägsta klassen och försvann till lätt vinst på 1.13,0/1?640 auto. Vasst och övriga var totalt chanslösa.

Stallskriket Victor Cavallo var usel i ledningen i femte och formstarke Gentle Seat R.L. (12 procent) blåste runt allt sista 600. Här noterar vi att Västerbo Zoofine satt fast med rubbet sparat efter en resa i femte inner. Liras nästa gång.

Micke Nybrink