Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Kikki Danielsson: ”Det var bättre förr”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

MELODIFESTIVALEN

KARLSTAD. Melodifestivalen var bättre förr.

Sedan 1978 har det bara gått utför, tycker Kikki Danielsson.

– Fokuset från musiken har tyvärr kommit bort lite, säger hon.

Kikki Danielsson, 65, kom sist i Melodifestivalens första deltävling i Karlstad. Det var tionde gången hon deltog i programmet.

Schlagerveteranen gjorde debut i tävlingen med Wizex och bidraget ”Miss decibel” 1978, och tycker att mycket har blivit sämre sedan dess.

– Det var bättre förr, ja. Jag vill se Anders Berglund i vit smoking stå där och vifta in och levande stråkar. Fokuset från musiken har tyvärr kommit bort lite, säger hon.

”Väldigt stor skillnad”

Kikki Danielsson minns det som ett djärvt drag att tacka ja till att tävla i programmet för 40 år sedan.

– 1978 fick man nästan leta folk som ville vara med. Alltså det var inte fint, det var inte rock’n’roll att vara med i Melodifestivalen. Det var bara en lördagskväll, det var levande orkester, det är väldigt stor skillnad.

Hon är inte särskilt besviken över årets jumboplats, men nu tackar hon för sig. Det blir inga fler Melodifestivaler för Kikki Danielsson. I stället ska hon fokusera på sin musikaliska comeback och sitt musikskapande tillsammans med låtskrivaren och kollegan Sören ”Sulo” Karlsson, 48.

Kommer inte tillbaka

– Jag kommer inte tillbaka till Mellon. Detta var mitt sätt att fira mitt jubileum, med en icke-Mellolåt. Det här var ingen Mello-låt, det var inte vår ambition heller.

Fyrtio år av Mello. Hur känns det att eran av Melodifestivalen nu är slut?

– Jag är mer än nöjd med de resultat jag har i min ryggsäck. Jag har ingen ambition att försöka gå och vinna hela Eurovision, säger Kikki Danielsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE