Imponerande uppkörning av Felix Rosenqvist

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: Zak Mauger
Fantastisk uppkörning av Felix Rosenqvist i Formula E

Kvalet var ett misslyckande. Men racet imponerande.

Felix Rosenqvist körde upp sig 10 placeringar i Chile.

– Det är så vi jobbar för att vinna mästerskapet, säger han.

Efter två segrar på tre lopp reste Felix Rosenqvist till Chile och gårdagens lopp i Formula E. Kvalet gick tungt och svensken fick starta stadsloppet från 14:e rutan.

Men väl där fick han sin revansch - bland annat tack vare ett extremt snabbt depåstopp sedan internationella bilsportförbundet FIA slopat i samband med det obligatoriska bilbytet.

– Det här var ett riktigt svårt race, säger Felix Rosenqvist.

– Förhållandena i kvalet passade oss dåligt, och från 14:e ruta har man alltid en lång resa. Jag var tvungen att spara mycket energi och hålla koll på batteritemperaturen samtidigt som jag behövde slå mig fram så fort som möjligt genom fältet; en svår kombination.

Snabbt depåstopp

Rosenqvist gick i mål som fyra, tre sekunder efter den tidigare F1-föraren Jean-Eric Vergne som vann loppet och också gick upp i ledningen av mästerskapet.

– Lyckligtvis fick vi till ett riktigt bra depåstopp, vilket underlättade en hel del, säger Rosenqvist.

Foto: Formula E
Felix Rosenqvist i kamp om titeln

– Jag hade en väldigt bra känsla i bilen efter det, men ville inte riskera för mycket i trafiken som uppstod framme i täten. Sådana här race är otroligt viktiga för mästerskapet – det gäller att ta så många poäng som möjligt även när det inte klaffar fullt ut, och det tycker jag att vi gjorde med den här fjärdeplatsen i helgen.

Han är nu tvåa i mästerskapet efter Vergne och Rosenqvist, som satsar på att vinna titeln i år, var tydlig med att han hade den i tankarna.

– Bilarna framför mig försvarade sig hårt och jag kunde inte ta mig förbi. Jag såg till att vara redo för alla olika scenarior som kunde inträffa, men hade tankarna på mästerskapet och bestämde mig fr att inte ta några onödiga risker, säger han.

– Det är fantastiskt att gå från plats 14 till plats fyra, det är riktigt viktiga poäng. Det är så vi jobbar för att vinna mästerskapet

Nästa Formel E-race avgörs i Mexiko City den 3 mars.

Följ Felix Rosenqvists kamp om titeln - alla datum, tider, förare och TV-sändningar hittar du i guiden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM