Fnatic utslaget efter jättedrama mot Astralis

Av: Sebastian Parkkila

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Twitch

Fnatic är utslaget ur Grand Slam-turneringen efter ett jättedrama.

Svenskarna missade sex (!) chanser att vinna semifinalen.

I stället är danska världsettan Astralis klart för den stora finalen på söndagen.

Svenska Fnatic är 26:a på världsrankningen i Counter-Strike: Global Offensive.

Laget fick en extremt tung start i semifinalen i Grand Slam-turneringen IEM Chicago, där världsettan Astralis snabbt hade en förkrossande ledning med 14–3 på den första kartan Dust2.

Men tack vare storspelande Simon ”Twist” Eliasson, 23, som värvades av Fnatic så sent som i oktober, tog sig svenskarna tillbaka in i matchen.

Svensklaget tog sig hela vägen till ställningen 14–15 och var bara en runda ifrån att forcera en övertid. Laget föll däremot på målsnöret och förlorade den första kartan, trots Twists imponerande 31 frags.

Blev ett jättedrama

På karta nummer två, Mirage, så fick Fnatic en betydligt bättre start. I halvtid var ställningen 8–7 till svensklaget som hade börjat som T-sida (anfallande lag). Efter att ha styrt ekonomin även som försvarande lag så kvitterade de ställningen efter en 16–12-seger.

Matchen avgjordes sedan på klassiska kartan Inferno, som blev ett jättedrama. Fnatic hade sex ”matchbollar”, men kunde inte avsluta matchen som gick till övertid.

Där fortsatte Astralis momentum, och det danska laget vann match och är nu klart för finalen – där de kan vinna sin tredje Grand Slam-turnering.

Fnatic-spelaren Richard ”Xizt” Landström var nedstämd efter turneringen, men såg det ändå från den ljusa sidan.

– Vi har en ny uppställning med en 16-årig grabb. Jag tyckte att han spelade helt sjukt bra den här turneringen. Det positiva är att vi har unga spelare och en ljus framtid, sa han efter förlusten i Twitch-sändningen.

Han skickade också en hälsning:

– Tack alla fans från Sverige. Jag vet att vi haft det tufft de senaste tre månaderna, men jag tycker att vi har visat här att vi kan mäta oss med de bästa igen.

Astralis får nu möta nordamerikanska Team Liquid – som slut ut Faze Clan – i finalen som spelas på söndagskvällen svensk tid.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN