Oscar Klefbom övertidshjälte för Edmonton

avPer Bjurman

Publicerad:
Foto: JASON FRANSON / TT

NEW YORK. Oscar Klefbom är kung i Edmonton idag.

För det var han som avgjorde nattens mållösa holmgång mot Dallas på övertid hemma i Rogers Place.

– Otroligt skönt. Och man får väl kalla det bra tajming att göra säsongens första mål i det läget, säger den 25-årige värmlänningen till Sportbladet efter 1-0-segern.

Det ser konstigt ut på papparet, men det blev faktiskt inga mål mellan offensiva maskinerna Oilers och Stars under ordinarie matchtid.

– Nej, väldigt märkligt. Det har jag verkligen inte varit med om många gånger, särskilt inte mot lag som Dallas, säger Oscar Klefbom när vi når honom efteråt.

– Men det var en riktigt tajt match, trots att de har så många offensiva vapen gav vi dem nästan ingenting. Det var positivt.

Och sedan såg alltså ”Kleffy” själv till att avgöra hela tillställningen i sudden death.

2.42 in i övertidsperioden kom han och Leon Draisaitl loss två mot en och när tysken skickade över en passning i exakt rätt ögonblick nöp Oscar bara till.

– Otroligt skönt. Och man får väl kalla det bra tajming att göra säsongens första mål i det läget. Jag är verkligen glad, säger han.

– Men just på övertid, har vi ett mental övertag på nästan alla. Vi har ju några av de skickligaste spelare som finns i spel tre-mot-tre, i Connor McDavid och Draisaitl. Att jag nu får spela med dem känns förstås fantastiskt och att jag gjorde målet nu…ja, det är grymt.

”Publiken galen av lycka”

Faktum är att det såg ut som att McDavid hade avgjort redan i ett tidigare skede av OT-perioden, men på något sätt vägrade hela pucken passera mållinjen.

– Det var inte många millimeter som skilde och publiken hann ju bli galen av lycka. Men det är jäkligt starkt av oss att bara fortsätta och komma tillbaka och göra ett mål till efter en sådan grej, konstaterar matchhjälte Klefbom.

Som nu spelat ett antal matcher för nye coachen Ken Hitchcock – och hunnit få ett positivt intryck av den grånande nestorn.

– Eftersom vi knappt haft några träningar har han inte hunnit ändra så jättemycket, men en viss skillnad är det ändå och jag tycker det känns lovande. Han har ju varit med ett tag och vunnit otroligt mycket. Jag tror det blir bra.

▪▪▪

Det var, precis som väntat, intensivt och fartfyllt och hätskt i toppmötet mellan Nashville och Colorado i Bridgestone Arena – och gästerna från Klippiga bergen lyckades kriga till sig bägge poängen.

– Vi har alltid haft extremt svårt i den här hallen men ikväll tycker jag vi spelade ut dem, säger tvåmålsskytten Nathan MacKinnon till nhl.com efter 3–2-triumfen.

Carl Söderberg noterades för en assist för Avalanche – och Filip Forsberg och Calle Järnkrok för varsin för Predators.

▪▪▪

Brock Boeser var äntligen tillbaka till i natt, men nej – det räckte inte riktigt för radarpartnern Elias Pettersson och Vancouver Canucks i hemmamatchen mot LA Kings.

Finländaren Mikael Granlund kvitterade visserligen gästernas 1-0-ledning, på assist från Alex Edler, när mindre än fyra minuter återstod och räddade därmed en poäng. Men övertidsperioden hann bara pågå i 53 sekunder innan Kings-veteranen Dustin Brown avgjorde.

▪▪▪

Philadelphia Flyers hade 3-1-ledning efter halva tredje perioden hemma mot Ottawa – och omvärlden hann dra slutsatsen att första matchen sedan general managern Ron Hextalls avsked nog skulle sluta lyckligt.

Men icke. De darriga hemmaspelarna kollapsade helt, släppte in tre raka på bara några få minuter och fick alltså stryk av jumbon under ordinarie matchtid.

– Help oacceptabelt, säger backen Radko till nhl.com och en hel värld av Flyers-fans håller garanterat med.

Oskar Lindblom stod för assisten till ett av hemmalagets mål.

▪▪▪

Nattens största skräll:

Arizona lyckades slå Minnesota, på bortaplan, med 4-3.

– Vi vet vad vi är kapabla till och att få visa det är såklart väldigt skönt, säger Josh Archibald, som grundlade segern med två mål och en assist.

▪▪▪

Nattens näst största skräll:

Anaheim lyckades slå Tampa, på bortaplan, med 3-1.

Inga svenska mål antecknades i protokollet, men Pontus Åberg hade två assist och Marcus Pettersson en.

▪▪▪

I Winnipeg slet sig Pittsburgh, utan skadade Patric Hörnqvist, till en 4-3-seger mot Jets.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM