Polisen: ”Verkar röra sig om en olyckshändelse”

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

NYHETER

En barnfamilj dog i en lägenhetsbrand i Karlstad tidigt på söndagen.

Under måndagen gjordes en teknisk undersökning av lägenheten.

– Det verkar röra sig om en olyckshändelse men vi vill inte ha några frågetecken och fortsätter utredningen, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson.

När rökdykarna tog sig in var det redan för sent.

Ur lägenheten i stadsdelen Romstad i Karlstad tog man ut fyra livlösa kroppar. Två barn i femårsåldern och barnens föräldrar i 30-årsåldern dog i branden tidigt på söndagsmorgonen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand för att kunna ta reda på vad som orsakade branden.

Under måndagseftermiddagen genomfördes en teknisk undersökning av lägenheten.

Tyder på olycka

Enligt polisen gav den preliminärt inga svar som tyder på att ett brott skulle ligga bakom händelsen.

– Det verkar röra sig om en olyckshändelse men vi vill inte ha några frågetecken och fortsätter utredningen, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Värmland.

De döda kommer att obduceras.

– Vi är lyhörda för eventualiteten om obduktionen kan ge oss anledning att reflektera åt något håll, säger Wickberg.

Polisen kunde inte svara på om man nu vet vad som orsakade branden.

– Det är uppgifter som utredningen får behålla för sig själv. Inte minst med tanke på att arbetet inte kan anses vara avslutat, säger Stefan Wickberg vid Värmlandspolisen.

Resultaten från den tekniska undersökningen kommer nu att bli föremål för närmare analys.

– Efter den tekniska undersökningen kan det ta flera veckor innan vi har några svar att ge, säger polisens förundersökningsledare Leif Nyström.

Hörde ingen brandvarnare

Aftonbladet har pratat med flera boende som uppgett att man inte hört någon brandvarnare under de tidiga morgontimmarna.

Enligt Björn Johansson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstad, var det en av sakerna man skulle titta noga på i samband med den tekniska undersökningen.

– Man kommer ju att vrida och vända på varje pinal. Om man hittar en brandvarnare kommer man att försöka klarlägga varför den inte larmat, säger han till TT.

Efter undersökningen kunde polisen inte kommentera om man hittat någon brandvarnare inne i lägenheten.

– Uppgifterna är att huset ska vara utrustade med brandvarnare sedan en renovering för några år sedan och det är viktigt för utredningen att fastställa huruvida den fungerat eller inte, säger Stefan Wickberg.

Under söndagen kopplades kommunens krisgrupp in för att kunna svara på frågor och ge stöd åt dem som behövde. En minnesstund för familjen kommer att hållas i Västerstrands kyrka på tisdag klockan 18.

Publicerad: