Så löser Timrå tunga bortfallet under JVM

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Drabbas hårdast av alla i hockeyallsvenskan

Timrå tappar Jens Lööke, Elias Pettersson och Jonathan Dahlén till junior-VM.
Foto: BILDBYRÅN
Timrå tappar Jens Lööke, Elias Pettersson och Jonathan Dahlén till junior-VM.

TIMRÅ. JVM slår hårt mot Timrå som får klara sig utan sin succétrio i sju matcher.

Nu öppnar lagets tränare för förändringar i truppen.

– Uppstår ett kritiskt läge så kan det bli andra lösningar, säger Roger Forsberg.

I går togs den svenska JVM-truppen till ut och precis som väntat fanns det inte mindre än tre bidrag från Timrå IK med i förbundskapten Thomas Monténs spelaruppsättning.

Att Jonathan Dahlén, Elias Pettersson och Jens Lööke alla tar plats är glädjande, menar tränaren Roger Forsberg.

– Det är ju fantastiskt på alla sätt och vis. De levererar kväll efter kväll i Timrå och är välförtjänta att vara med i JVM. Det är jättekul och bra för deras personliga utveckling, säger han.

Poängstarkast i laget

Men uttagningen har en baksida. Timrå tappar under sju matcher i december och januari sina två poängstarkaste spelare i Jonathan Dahlén och Elias Pettersson, där den sistnämnde i skrivande stund är bäst i hela serien, tillsammans med Karlskogas Carl Persson.

Timrå är klubben i hockeyallsvenskan som drabbas överlägset hårdast av JVM. I övrigt är det bara Björklövens målvakt Adam Werner och AIK:s Fredrik Karlström som är aktuella för turneringen i Kanada.

– Det blir ju ett tomrum för oss men då får andra spelare steppa upp medan de andra drar iväg på det här äventyret, säger Forsberg.

Fler juniorer får chansen

Har ni någon plan för hur ni ska täcka upp för dem?

– Vi har haft en plan hela hösten för att de kan försvinna. Så som det ser ut i dagsläget kommer vi lyfta från eget juniorled om inte Norberg (Kent "Nubben", sportchef) kommer på något annat. Men vi kommer jobba med egna spelare i föreningen. Uppstår det ett kritiskt läge i föreningen kan det dock bli aktuellt med andra lösningar.

Efter måndagens tunga derbyförlust hemma mot Modo höll sig återigen firma Dahlén/Pettersson framme och ordnade Timrås enda mål för matchen.

Elias Pettersson har dock stor tillförlit till övriga i laget.

– Det är inte bara jag, Dahlén och Lööke som är laget. Vi har en bred trupp. Jag hoppas någon annan junior får chansen och får testa på lite allsvensk hockey, säger Pettersson.

JVM avgörs i Montreal och Toronto den 26 december–5 januari.

Publicerad: