Stjärnornas gåva – till legendaren

avChristoffer Wickman

Foto: Kanal75
Börje Andersson.

Travprofilerna Per Linderoth, Robert Bergh, Ulf Ohlsson, Svante Båth och Jan-Olov Persson vill visa sin uppskattning till Bergsåkerprofilen Börje Andersson, 66.

Nu bjuder de Börje på en resa till USA och Hambletonian.

– Det här ska bli stort, säger Börje Andersson till Trav365.

Börje Andersson har varit ambassadör för Bergsåker och jobbat där sedan 1960.

Nu vill travprofilerna Per Linderoth, Robert Bergh, Ulf Ohlsson, Svante Båth och Jan-Olov Persson visa sin uppskattning mot Börje för det jobb han gjort genom alla år.

Kvintetten skänker därför 5 000 kronor var och ”skickar” Börje på en resa till USA.

Där ska han få se Hambletonian, och hälsa på travtränarna Åke Svanstedt och Jimmy Takter.

”Fantastisk person”

– Börje är en fantastisk person, en fantastisk människa som är omtyckt av alla. Den dagen han slutar på Bergsåker kommer det krävas både två och tre man för att ta över hans jobb, säger initiativtagaren Per Linderoth till Trav365 och fortsätter:

– När Börjes fru gick bort i fjol så blev han ensam, så vi vill att han ska göra något som är roligt, och att han ska få bli uppskattad för det jobb han gör.

Travprofilerna hade först tänkt att skicka den fotbollstokige Börje på fotbollsresa till England, men sedan tänkte de om.

– Det var Ulf Ohlsson som sa att fan, tror ni inte han skulle tycka det var kul att komma till USA och till Åke Svanstedt? Så då började vi planera för det, så vi tog kontakt med Håkan ”Lillis” Olsson och nu ska de på Hambletonian.

”Betydelsefull”

Hur reagerade Börje när han fick veta överraskningen?

– Han förstod inte från början att det var vi fem som tagit det här initiativet och att vi skulle bjuda honom på resan, men i andra skedet förstod han det och då blev han väldigt glad naturligtvis. Men han är så jävla mycket värd för travet och Bergsåker, Börje är världens roligaste människa och han är helt överlägsen. Han är en toppenman alltså och verkligen värd det här, säger Linderoth och fortsätter:

– Det var inte meningen att det skulle uppmärksammas så här, vi ville bara visa vår uppskattning för Börje för att han är den han är och för att han är så betydelsefull. De kommer ha det jävligt trevligt där borta alltså.

”Man blir glad”

Om man räknar bort de nordiska länderna Norge och Danmark, så har Börje Andersson inte varit utomlands sedan 1980-talet. Men nu är det dags.

– Mitt pass gick ut 1983, så jag har fått ordna ett nytt pass nu till resan. Det här ska bli stort, och jag hade aldrig kommit iväg på något sådant här utan deras initiativ. Vi åker den 29 juli och ska se Hambletonian, hälsa på Åke Svanstedt och Jimmy Takter. Det ska bli jättekul, säger Börje Andersson till Trav365.

Vad säger du om de fem travprofilernas initiativ för att visa sin uppskattning?

– Det är jättekul, det är jätteroligt att höra deras ord, det blir man glad för.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA