OS-hjälten kan missa resten av säsongen

Meniskskada för Dahlkvist?

Foto: BILDBYRÅN

Mittfältsstjärnorna Lisa Dahlkvist och Caroline Seger tvingades båda kliva av EM-kvalmatchen mot Danmark i Viborg med skador. Efter nya undersökningar på onsdagen verkar läget vara mest allvarligt för knäskadade Dahlkvist.

I ett pressmeddelande uppger landslagsläkaren Houman Ebrahimi att han är "glad att kunna säga att hennes korsband och ledband i knäet är helt stabila. Hon reagerar däremot på meniskprovokationstester så vi misstänker att hon har en meniskskada. Hon ska göra en magnetkameraundersökning inom de närmaste dagarna".

Därmed riskerar Dahlkvist att missa sista delen av säsongen med Örebro i damallsvenskan.

Seger stukade foten och en röntgen visade att det inte finns några skelettskador.

"Det handlar i så fall om ligamentskador och nu ska vi rapportera till hennes klubb så att de kan följa upp det här vidare i Lyon. Just nu har hon foten lindad och ett fotledsskydd. Det är svårt att säga hur länge hon blir borta innan hon har undersökts vidare, det vet vi först om ett par dagar", säger Houman Ebrahimi.

Fotbollslandslaget, som redan var klart för EM, förlorade den avslutande kvalmatchen med 0–2. Nästa samling är inför landskamperna mot Iran och Norge om en månad.

TT