Uppgifter: Så hittades kroppen i Gävle – tros vara 34-åriga Velmira

avVictor Stenquist, Tord Westlund

Efter veckor av letande tros försvunna Velmira, 34, ha hittats.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var ett fynd i mannens bil avgörande för polisen.

– Med hjälp av hans gps kunde man se var mannen åkt och stannat, uppger en person med insyn i utredningen för Aftonbladet.

Redan tidigt i polisutredningen riktades misstankar mot den 45-årige man som nu är anhållen för det misstänkta mordet på Velmira, 34.

Han tros ha försökt fly landet med parets barn efter att ha mördat frun – vars kropp länge var försvunnen.

Under fredagen tros polisen efter ett par veckors sökande ha hittat Velmira.

– Mig veterligen har vi inte påbörjat någon identifiering av henne än, och det är inte bestämt vilken metod som ska användas. Det är något rättsläkare arbetar med, säger spaningsledare Olof Norgren till Aftonbladet.

– Jag tror att vi kommer kunna identifiera henne till veckan, det kommer att ske i samband med rättsläkarundersökningen, säger han senare till TT.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det gripandet av 45-åringen som ledde fram till fyndet av kroppen i Gävletrakten.

I mannens bil har polisen kunnat säkra en gps. Genom den har man kunnat kolla upp exakt hur mannen färdats när han lämnade Sverige och kunde ta sig hela vägen till Slovenien. Där greps han vid gränsövergången till Kroatien.

– Genom gps:n har man kunnat se hur han kört och hur han stannat. De har även kunnat se vilken tid och hur länge han stått på olika platser, säger en källa med insyn i utredningen till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladets uppgifter har polisen då kunnat hitta platsen i skogsområdet utanför Gävle.

Efter att ha sökt i området kring där gps-signalerna varit stilla kunde polisen senare hitta kroppen.

Enligt spaningsledare Olof Norgren är det inte 45-åringen själv som hjälpt polisen till fyndplatsen, men han kan inte bekräfta uppgifterna om att mannens gps visat vägen.

– Hur vi hittat kroppen är en uppgift vi inte kommer att kunna gå ut med nu, säger Norgren till Aftonbladet.

1 av 16 | Foto: Jamshid Jamshidi

Möten på måndag

Polisen vill inte gå ut med detaljer om i vilket område eller miljö kroppen hittats, eller vilka skador den åsamkats. Dödsorsaken är ännu heller inte fastställd.

– Det är sådana uppgifter vi behöver ha för oss själva för att en gärningsman ska kunna berätta det själv utan att kunna läsa sig till det innan.

Under veckan som kommer ska polisen hålla nya förhör med 45-åringen och under måndagen möts polis och åklagare för att diskutera den fortsatta utredningsprocessen, enligt Olof Norgren.

Avspärrningarna i skogsområdet kommer att tas bort när tekniker är klara på platsen, vilket väntas vara under helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM