"Klarat oss bra mot nordiskt motstånd"

Publicerad:

FOTBOLL

Elfsborg tar emot norska Odd i Europa League-kvalets tredje omgång

Foto: Foto: Bildbyrån

I morgon tar Elfsborg klivet in i Europa League-kvalets tredje omgång.

Återigen väntar nordiskt motstånd – denna gång i form av norska Odds BK.

– Vi har klarat oss bra mot nordiskt motstånd så här långt och jag hoppas att det ska gå vägen även i morgon, säger tränaren Magnus Haglund.

I den första kvalomgången till Europa League besegrade Elfsborg finska Lahti för att i den andra omgången slå ut Randers från Danmark.

I morgon när laget tar klivet in i den tredje kvalomgången väntar återigen nordiskt motstånd när norska Odds BK gästar Borås Arena i det första av två möten.

– Vi har klarat oss bra mot nordiskt motstånd så här långt och jag hoppas att det ska gå vägen även i morgon. Att möta nordiska lag innebär att det inte skiljer så mycket i spelstilen som det till exempel gör när man möter lag från Öst- eller Sydeuropa, säger tränaren Magnus Haglund till Sportbladet.

Snabbt passningsspel blir nyckel

Han har stor erfarenhet av norska lag efter tre år som tränare för Lilleström.

– Jag vet att Odd är ett svårslaget lag som är välorganiserat, har en bra fysik och spelarna är passningsskickliga. Det kommer att bli en tuff fysisk kamp och nyckeln för vår del blir att få i gång det snabba passningsspelet. Då har vi möjlighet att vinna matchen, säger Haglund och tillägger:

– Det kommer att bli en kamp om initiativet, Odd vill nog gärna ta tag i matchen om de kan men jag hoppas att det är vi som tar tag i taktpinnen.

Jesper Manns missar matchen

Förra kvalomgången mot danska Randers blev en jämn historia som i det andra mötet fick avgöras i förlängning och Haglund tror att mötet med Odd kan komma att bli lika jämnt.

– Jag sa inför Randers-matchen att vi har en 50/50-chans att gå vidare och så känner jag även inför det här dubbelmötet. Det blir spännande.

Sedan tidigare finns Emir Bajrami på skadelistan men även Jesper Manns missar torsdagens kvalmatch sedan han i det andra mötet med Randers ådragit sig en hjärnskakning.

Däremot finns backen Jon Jönsson, som kommer att tvingas till operation för sin häl, med i truppen och kommer också att finnas tillgänglig för spel fram till dess att han opereras.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.