Malmö

Polisen tackar för stödet – efter tragedin

avClaes Olsson

En polisbil voltade under utryckning på tisdagskvällen och en polisman dog. Nu tackar polisområde Malmö för stödet från allmänheten.

”Polisområde Malmö riktar ett varmt och innerligt tack till alla som stöttat, ställt upp med resurser, erbjudit hjälp och stöd”, skriver polisen på sin hemsida.

Det var på tisdagskvällen som en polisbil voltade under utryckning i Malmö. En av poliserna, en 45-årig man, dog i olyckan. Poliser i hela landet höll en tyst minut på onsdagen. I Malmö kom ett sextiotal polisbilar i kortege och radades upp på Drottningtorget. Nu tackar polisområde Malmö för stödet från allmänheten.

1 av 4 | Foto: JOHAN NILSSON/TT
Tyst minut i Malmö följdes av kramar och tårar.

Solidaritet och respekt

”Vi vet att vår sorg delas av många, vilket visades inte minst vid manifestationen på Drottningtorget i onsdags men även på andra platser runt om i regionen och i landet samt på Malmöpolisens sociala mediekonton”, skriver polisen på sin hemsida.

Vidare skriver man om den solidaritet, vänskap, omtanke och respekt som visats:

”Ert stöd har gjort sorgen lite lättare att hantera och stegen framåt mindre tunga.”

Två personer efterlystes av polisen efter kraschen. De båda angav sig själva på onsdagskvällen. Nu är en 29-åring misstänkt för smitning. Den andra personen släpptes.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Sorg

Olycka