Pewdiepie i nytt nazistblåsväder

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Felix "Pewdiepie" Kjellberg. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Felix "Pewdiepie" Kjellberg. Arkivbild.

Svenske Felix Kjellberg, mer känd som Pewdiepie, anklagas för att ha tipsat sina miljontals tittare om en högerextrem kanal på Youtube, skriver Huffington Post.

I ett videoklipp i helgen berättade han om andra kanaler på Youtube som han gillar. En av dem var användaren "E;R", vars recension av en animefilm Pewdiepie sade sig uppskatta.

Problemet är att "E;R" i sina videor ofta ger uttryck för högerextrema och antisemitiska åsikter, vilket bland andra sajten Right Wing Watch uppmärksammat.

I den video som Pewdiepie tipsade om förekom bland annat ett skämt om Heather Heyer, den aktivist som mördades under demonstrationerna i Charlottesville förra året.

I en ny video försvarar sig Pewdiepie med att han inte har möjlighet att granska personerna bakom alla filmer han tipsar om.

– Han gillar tydligen att lägga in gömda och inte så gömda nazireferenser. Om jag sett det hade jag inte nämnt honom, säger han.

Pewdiepie har tidigare beskyllts för att använda rasism och nazistiska budskap i sina skämt. I en video förra året sade han sig vara färdig med nazisthumor.

Publicerad: