Bra kval av Eriksson - trots gamla däck

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Joel Eriksson femma i kvalet till Macau Grand Prix i Formel 3
Foto: Mattias Persson
Joel Eriksson femma i kvalet till Macau Grand Prix i Formel 3

Joel Eriksson jagar VM-titeln i Macau Grand Prix.

Han inleder med en femteplats.

På gamla däck.

19-årige Joel Eriksson från Tomelilla i Skåne är en av Sveriges största racingtalanger och han drömmer om en plats i F1. För att nå dit satsar han på att vinna en VM-titel redan på söndag.

– Den här helgen kan öppna många dörrar, säger han till Sportbladet.

Under den första fria träningen till Macau Grand Prix i Formel 3 slutade Joel Eriksson tvåa. I det första kvalet slutade han femma - trots att han körde på gamla däck.

Till skillnad från flera andra förare i toppen valde han att spara däck till senare tillfällen.

– Det känns fortsatt bra, tycker jag. Balansen i bilen finns där, säger Joel Eriksson.

Eriksson bra med i kvalet till Macau Grand Prix

Kvalet till Macau Grand Prix i Formel 3 rycktes sönder av flera röda flaggor. Bland annat kraschade Erikssons stallkollega Sérgio Sette Câmara så illa att barriären behövde lagas vilket gjorde att kvalet avbröts under en stund. Eriksson låg fyra vid det tillfället, men efter uppehållet kom EM-mästaren Lando Norris ut med nya däck och tog sig förbi svensken.

– Avståndet till Lando blev ganska stort i slutändan, men jag tror att det allra mesta av det ligger i däcken. Jag var före honom innan han lade på nya, så jag tror att vi är med riktigt bra.

Under de fyra tävlingsdagarna i Macau får varje förare tillgång till totalt 3,5 set nya däck, vilket gör att svensken har ett bra utgångsläge när ytterligare en träning och ett kval avgörs i morgon fredag.

– Vi experimenterade en del med våra inställningar i början av kvalet och har bestämt oss för vilken väg vi vill gå, säger Eriksson.

– Vi får se i morgon (fredag), det är trots allt då det gäller på allvar. Jag är optimistisk.

Publicerad: