Bara 17 supportrar kommer att se Real

Biljettfiasko för kritiserade turneringen

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Det kan bli Real Madrid mot Barcelona i final – men knappt några hemmafans följer med.
Foto: Bernat Armangue / TT NYHETSBYRÅN
Det kan bli Real Madrid mot Barcelona i final – men knappt några hemmafans följer med.

Spanska supercupen har flyttat till Saudiarabien.

Nu visar det sig att i stort sett ingen annan har flyttat med.

Real Madrid har bara sålt 17 biljetter till sina inhemska supportrar.

Spanska supercupen kommer avgöras i Saudiarabien de kommande tre åren men premiäråret blir ingen publikfest. I alla fall inte för klubbarnas närmaste supportrar.

Enligt Cope har Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid och Valencia sålt 1010 av de 12 000 biljetter de haft vigda för sina närmaste supportrar.

83 av 100 till familjerna

Real har som exempel bara sålt 100 biljetter till sina supportrar i Spanien – varav 83 varit till spelarnas familj och släktingar. Det innebär att endast 17 spanska Real-supportrar reser med sitt lag till Saudiarabien.

Foto: Amr Nabil / TT NYHETSBYRÅN
I december hölls presskonferens om arrangemanget.

Arrangören väntar sig ändå en full arena när finalen i miniturneringen spelas på söndag. Vilka som möts där avgörs i semifinalerna Valencia-Real och Barcelona-Atlético på onsdag respektive torsdag.

Kritiserat samarbete

Den spanska fotbollsligan har länge kritiserats för sina nära samarbeten med Saudiarabien, där till exempel nio saudiarabiska fotbollsspelare placerades ut i spanska ligalag vintern 2018.

Det spanska tv-bolaget RTVE valde också att avstå sändningsrättigheterna till supercupen i protest mot Saudiarabiens bristande mänskliga rättigheter.

Publicerad:

LÄS VIDARE