”Skratta åt mig – men jag är människa”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Jack Wilshere är en skadeförföljd spelare.

Nu har han opererats för bråck.

”Skratta åt mig, men jag är bara en människa som vill spela fotboll”, skriver 28-åringen.

West Hams mittfältare Jack Wilshere har endast gjort sex inhopp den här Premier League-säsongen och har inte varit med i truppen sedan slutet av oktober förra året. Det rörde sig om en ljumskskada som höll honom borta från matchspel.

– Jack fortsätter att försöka träna varje vecka, men när han tränar hårdare får han ont i ljumsken, sade förre tränaren Manuel Pellegrini i december.

Nu kommer han att bli borta ännu längre, Wilshere drabbades av bråck har genomgått en operation i Qatar.

”Tuffa tider varar inte. Skratta åt mig, men jag är bara en människa som vill ta på mig fotbollsskorna och spela fotboll – det jag älskar mest. Men min kropp tillåter inte mig att göra det för tillfället. Detta sårar mig, men jag ska komma tillbaka”, skriver Wilshere på sociala medier efter operationen.

Berättar själv på sociala medier.
Foto: Wilsheres instagramkonto
Berättar själv på sociala medier.

Lång skadefrånvaro

Mittfältaren, med förflutet i Arsenal och Bournemouth har sedan 2009 missat 204 matcher och varit borta i 1 316 dagar på grund av skada. Den värsta och längsta var en stressfraktur i vaden som gjorde att han stod på skadelistan från augusti 2015 till april 2016.

Wilsheres West Ham har haft en misslyckad säsong hittills, David Moyes har tagit över tränarjobbet sedan Manuel Pellegrini sparkades i slutet av december. Laget ligger på nedflyttningsplats, en poäng upp till säker mark.

Foto: Mark Kerton / TT NYHETSBYRÅN
Wilshere, tv, i ett av hans få inhopp.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.