Journalister hotade vid tysk demonstration

avTT

Publicerad:
Foto: David Rising/AP/TT
Ett stort antal poliser var utkommenderade för demonstrationen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Vänsterextrema gick till angrepp mot polis och journalister vid en demonstration i Leipzig på lördagskvällen, rapporterar tyska medier.

Runt 1 600 personer hade samlats för en fredlig protest mot förbudet för den vänsterradikala plattformen "Linksunten.indymedia". Sidan förbjöds av inrikesdepartementet 2017 sedan den publicerat uppmaningar till våld. Förbudet har överklagats och kommer den 29 januari att tas upp i Högsta förvaltningsdomstolen.

Ett stort antal poliser fanns på plats för demonstrationen, som började lugnt, men urartade när maskerade demonstranter tände bengaler och kastade smällare. Sex poliser skadades av kastade stenar och glasrutor krossades på bilar och byggnader.

Flera journalister som bevakade demonstrationen rapporterade om hot och våld. Public service-kanalen MDR :s reporter säger sig inte ha upplevt en så pressfientlig vänsterdemonstration på 20 år. Journalister blev knuffade, hotade, utskällda och hindrade i sitt arbete", skriver Der Spiegel. Bland annat ska en man ha hotat en frilansjournalist med orden "En bild till och jag slår dig på käften".

Publicerad: