Festivalen Burning Man blir virtuell

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Burning Man kommer att äga rum på nätet i år. Arkivbild.
Foto: Tara Todras-Whitehill/AP/TT
Burning Man kommer att äga rum på nätet i år. Arkivbild.

Burning Man-festivalen som äger rum i månadsskiftet augusti/september har ställts in i dess fysiska form. Men nu meddelar arrangörerna att festivalen ändå blir av – via nätet.

Enligt TMZ ska arrangörerna bygga en virtuell Black Rock City, den stad som byggs upp för festivalen i Nevadas öken varje år. Vilken internetplattform som kommer att användas är ännu oklart.

– Vi vet inte hur resultatet kommer att bli i slutändan, antagligen stökigt och obekvämt med många misstag, men också engagerande och roligt, säger en talesperson.

Samtidigt ber arrangören att de besökare som redan har köpt en biljett och kan avvara pengarna att inte återlöser sina biljetter, för att fortsätta stötta projektet. En biljett till Burning Man kan kosta mellan 4 700 och 14 000 kronor. Bland tidigare besökare finns företagsprofiler som Elon Musk, Mark Zuckerberg och Jeff Bezos.

Burning Man bygger på deltagarnas eget engagemang och är ingen traditionell musikfestival. Deltagarna står för aktiviteterna och ansvarar för sin egen försörjning samt för att ta hand om sitt skräp.

Publicerad: