Radiosportens Petra Svensson till Discovery

Av: Matilda Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Petra Svensson.
Foto: Nent
Petra Svensson.

Petra Svensson lämnar Radiosporten för tv och Discovery Networks Sweden.

En av anledningarna: allsvenskan.

– Det känns jättespännande att få vara med och arbeta med fantastiskt roliga sporträttigheter. Självklart är den svenska fotbollen kronan på verket, säger Petra Svensson.

Petra Svensson har under sina sex år på Radiosporten hunnit rapporterat från OS i Rio och Pyeongchang. I rollerna som reporter, programledare och kommentator har det även blivit en hel del hockey och fotboll för 27-åringen.

Men nu väntar nya äventyr på Discovery Network som satsar stort inför sportåret 2020. Kanalen har rättigheterna till allsvenskan och superettan – och till sommaren väntar OS i Tokyo.

– Det känns jättespännande att få komma till Discovery Networks Sweden där jag får vara med och arbeta med fantastiskt roliga sporträttigheter. Självklart är den svenska fotbollen kronan på verket. Dessutom ser jag fram emot att utvecklas ännu mer som kommentator, säger Petra Svensson i ett pressmeddelande.

”Uppskattad”

På Discovery är de mycket nöjda med sin nya värvning.

- Petra är en otroligt kompetent och skarp journalist som vi haft ögonen på länge. Jag är övertygad om att hon kommer bli väldigt uppskattad av våra tittare, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport.

På onsdagen blev förre SVT-profilen Katarina Hultling klar för Viasats konståkningssändningar.

Publicerad:

LÄS VIDARE