Janne: ”Tycker att det är bedrövligt”

Andersson irriterad inför lottningen

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

BUKAREST. Janne Andersson är på plats inför EM-lottningen.

Och han är irriterad på Uefa.

– De som räknat ut det här måste ha tänkt fel, säger han om en del av det nya EM-upplägget.

Inne på Radisson Blu Hotel i centrala delarna av Bukarest vimlar det av kända fotbollsansikten. Vid ingången står Tysklands förbundskapten Joggi Löw och tar ”selfies” med fans, vid baren går italienske silly season-nestorn Tancredi Palmeri runt med telefonen i högsta hugg, och inne i lobbyn står Janne Andersson och ser ... hur lugn som helst ut.

– Jag är inte nervös, för det här är ändå inget jag kan påverka. När lottningen är klar så får vi förhålla oss till utfallet. Men visst, det ska bli spännande och roligt att se vilka vi får möta, säger han.

”Är bedrövligt”

Nytt för detta EM är att det sprids ut till 12 olika länder. Uefa har i och med detta också bestämt att värdnationerna ska få spela minst två hemmamatcher. Många av dem – de nationer som redan direktkvalificerat sig till EM – får till och med samtliga tre (!) matcher på hemmaplan.

– Det tycker jag, ur ett sportsligt perspektiv, är bedrövligt, säger Janne Andersson.

– De som räknat ut det här måste ha tänkt fel. Men nu är det som är det och vi måste förhålla oss till det.

Sugen på kupp

Janne har tidigare sagt att lottningar är ”stela och tråkiga”. Han har vid flera sådana här tillfällen haft tankar på att göra en ”kupp” – och han är lite småsugen även denna gång.

– Det vore väldigt roligt om man bara skriker ”YES” och jublar, oavsett vilken grupp man får. Det hade varit roligt att se vad alla tyckte om det. Men jag vill inte göra det. De som känner mig hade tyckt det varit jätteroligt, men de som inte känner mig – det vill säga alla andra i hela världen – hade nog tyckt att det varit ett väldigt märkligt beteende, så jag ska nog undvika det.

Du kör på en helt vanlig reaktion oavsett?

– Ja, det får bli precis som vanligt.

FOTNOT: Lottningsceremonin börjar klockan 18.00. Själva lottningen drar i gång 18.25. Följ den här!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM