Nadal hyllad och utslagen

Av: 

TT

Publicerad:
Rafael Nadal kommer att avsluta 2019 som världsetta tack vare att Roger Federer besegrade Novak Djokovic.
Foto: Alastair Grant/AP/TT
Rafael Nadal kommer att avsluta 2019 som världsetta tack vare att Roger Federer besegrade Novak Djokovic.

SPORTBLADET

Rafael Nadal vann mot Stefanos Tsitsipas och hyllades med en prisbuckla för att han kommer avsluta året som tennisens världsetta.

Men någon semifinal i ATP-slutspelet i London blev det inte för spanjoren som är utslagen efter att Alexander Zverev slagit Daniil Medvedev i gruppspelets sista match.

Rafael Nadal hade en oväntat tung start mot Stefanos Tsitsipas i O2 arena i London. Spanjoren förlorade överraskande första set efter tiebreak.

Men med siffrorna 6–4, 7–5, vände Nadal på matchen och mottog efteråt prisbucklan för att han kommer avsluta året som världsetta tack vare att Roger Federer sent på torsdagen besegrade Novak Djokovic.

– Jag är väldigt glad. Efter alla saker jag har gått igenom i min karriär i form av skador trodde jag aldrig att jag vid 33 års ålder skulle ha den här bucklan i mina händer igen, sade han.

– Det är väldigt känslosamt för mig. Det är mycket jobb för att vara där vi är i dag.

Får möta Djokovic

Trots vinsten var Rafael Nadal beroende av andra resultat i gruppen för att få spela vidare i ATP-slutspelet. Spanjorens hopp stod till Daniil Medvedev som var tvungen att slå Alexander Zverev i fredagens kvällsmatch.

Men så blev det inte – tyske Zverev vann med 2–0 i set mot Medvedev och ställs i stället för Nadal mot Roger Federer i ATP-semifinalen.

– Jag är i semifinalerna igen i den här arenan där jag spelar min bästa tennis. Det finns ingen liknande stämning någon annanstans i världen, sade Zverev efter segern.

Den tyske världssjuan vann fjolårets final mot Novak Djokovic.

Publicerad:

LÄS VIDARE