Chester Benningtons fru: ”Hur ska jag gå vidare?”

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: Nixon/Future/REX/Shutterstock / Rex Features
Chester Bennington hittades död i torsdags.

Linkin Park-sångaren Chester Bennington hittades död för åtta dagar sedan.

Nu berättar hans fru, Talinda, om sorgen efter maken i ett uttalande.

”Vi hade ett sagoliv som nu har förvandlats till en sjuk Shakespeare-tragedi”, säger hon i ett uttalande till fansen, rapporterar amerikanska medier.

Chester Bennington, sångare i Linkin Park, hittades död torsdagen den 20 juli i en bostad i Los Angeles. Rättsläkare bekräftade kort efter att dödsorsaken är självmord.

Nu berättar sångarens fru, Talinda Bennington, om sorgen och saknaden efter honom.

”För en vecka sedan förlorade jag min själsfrände och min barn sin hjälte – deras pappa”, skriver hon i ett uttalande till fansen enligt Variety.

”Hur ska jag gå vidare?”

”Vi hade ett sagoliv och nu har det förvandlats till en sjuk Shakespeare-tragedi. Hur ska jag gå vidare? Hur ska jag plocka upp min krossade själ? Det enda svaret jag vet är att uppfostra våra barn med varje uns kärlek som jag har kvar. Jag vill låta fansen världen över få veta att vi känner er kärlek. Vi känner er förlust också”, skriver hon i uttalandet och fortsätter:

”Mina barn är för små för att ha förlorat sin pappa. Jag vet att ni alla kommer hjälpa hans minne att leva vidare. Han var en klarsynt, kärleksfull själ men en ängels röst. Och nu är han fri från smärta, sjungandes sina sånger i alla våra hjärtan. Gud välsigne oss alla och hjälpa oss att vända oss till varandra när vi har ont. Det skulle Chester ha velat. Vila i frid, min älskade”.

Utsattes för hackerattack

Talinda Benningtons Twitter-konto utsattes för en hackerattack timmar efter Chesters bortgång. En rad meddelanden, som bland annat pekade ut otrohet mellan Talinda och Linkin Park-medlemmen Mike Shinoda, publicerades i hennes namn och togs sedan bort. Enligt representanter för Linkin Park, utreddes hackerattacken som ett säkerhetsbrott, skriver Page Six.

Linkin Park: ”Våra hjärtan är krossade”

På måndagen uttalade sig bandet för första gången efter dödsbeskedet, genom ett öppet brev till Chester som de publicerade på sin officiella Facebooksida.

”Kära Chester, våra hjärtan är krossade. Chockvågorna av sorg och förnekelse sveper fortfarande genom vår familj samtidigt som vi börjar inse vad som hänt”, skriver de bland annat i brevet.

Chester Bennington lämnar efter sig hustrun Talinda Bennington och sammanlagt sex barn. Han kämpade mot depression och missbruk under en period av sitt liv. Han ska även ha påverkats starkt när Soundgarden-sångaren och vännen Chris Cornell avled i maj tidigare i år. Chester Bennington dog på samma dag som Cornell skulle ha fyllt 53 år.

ARTIKELN HANDLAR OM